ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών υποδέχθηκε .... τον Ηπειρώτη Δήμαρχο της πόλης Σβέρτε της Γερμανίας/«Έσυρε » ... και τον χορό!

 


-Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΒΕΡΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. Δ. ΑΞΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Με χαρά υποδέχτηκε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών τον Ηπειρώτη Δήμαρχο της πόλης Σβέρτε της Γερμανίας, κ. Δημήτρη Αξούργο,  τον πρώτο Δήμαρχο στη Γερμανία ελληνικής καταγωγής, με καταγωγή από Λογγάδες και Κόνιτσα Ιωαννίνων. Τα Ιωάννινα και το Σβέρτε είναι αδελφοποιημένες πόλεις  και αυτές τις ημέρες 25μελής αποστολή πραγματοποιεί επίσκεψη στα Ιωάννινα και την Ήπειρο.


Τον κ. Αξούργο καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι του Τμήματος, κκ. Η. Γκαρτζονίκας και Ν. Νούσιας, τονίζοντας ότι το Τμήμα συνεχίζει τον δρόμο της σχέσης με τις αδελφοποιημένες πόλεις, κάτι που ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, το 1984, με τη Λεμεσό Κύπρου και συνέχισε το 1997 με την Αγία Νάπα Κύπρου, ενώ έχει καλλιεργήσει στενές σχέσεις με τους ομογενείς στον κόσμο, και ιδίως στη Γερμανία.



Στην αντιφώνησή του ο κ. Αξούργος τόνισε τη χαρά του που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του και αναφέρθηκε σε ενέργειες που γίνονται ή θα γίνουν για στενότερη σχέση μεταξύ των δύο πόλεων. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να γίνει μια σειρά στοχευμένων παραστάσεων και παρουσιάσεων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου στη Γερμανία από το έμπειρο και διεθνές βραβευμένο γιαννιώτικο συγκρότημα.


Κατόπιν, παρακολούθησε μέρος του μαθήματος, ενώ προς ευχάριστη έκπληξη όλων, χόρεψε και ο ίδιος «σέρνοντας» μάλιστα και το χορό. Το ίδιο έκαναν και μέλη της αποστολής που τον συνόδευαν δημιουργώντας μια ωραία ηπειρώτικη στιγμή φιλοξενίας και πολιτισμού.


Τέλος, όπως συνηθίζει το Τμήμα, ως δώρο  προσέφερε στον κ. δήμαρχο ένα μπουκάλι με τσίπουρο, που αποστάζουν κάθε χρόνο οι ίδιοι οι χορευτές, για τους φιλοξενούμενους και τους φορείς, που θα συνεργαστούν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]