ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Στο ...τρέξιμο τα Γιάνεννα !Αθλητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στον Ioannina Half Marathon 2024!

Για μία ακόμα φορά τα Γιάννενα  απέδειξαν ότι αγαπούν το τρέξιμο !

Με απόλυτη επιτυχία  και φέτος  ο   7oς Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21km) “Ioannina Half Marathon“, ο Αγώνας δρόμου 10km, καθώς και ο Αγώνας δρόμου 5km (Entry Race).

Στο αθλητικό weekend συμμετείχαν δρομείς όλων των ηλικιών ,που απόλαυσαν για μία ακόμα φορά την αγαπημένη διαδρομή πλάι στη λίμνη ,ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!

Πολύτιμη η συνδρομή της Τροχαίας που από νωρίς το πρωί τόσο χθες όσο και σήμερα άνδρες της Υπηρεσίας βρίσκονταν στους δρόμους για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της διοργάνωσης ξεκινά το 2014, όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας των 10χλμ στον παραλίμνιο οικισμό των Ιωαννίνων. Ο ίδιος αγώνας συνεχίστηκε και το 2015 με μεγάλη επιτυχία που πρόσφερε στους αθλητές και στους κατοίκους όμορφες στιγμές και συγκινήσεις.

Το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events «My Adventure», η οποία εξειδικεύεται στην τεχνική υποστήριξη ορεινού και ασφάλτινου δρόμου, αποφάσισαν να ανεβάσουν το επίπεδο της διοργάνωσης. Έτσι τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δρόμος στον παραλίμνιο οικισμό της πόλης. Το 2017 ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κέρδισε τις εντυπώσεις, με την τοπική κοινωνία να ενισχύει σημαντικά τη Διοργάνωση.

Κάθε χρονιά που διοργανώνεται ο εν λόγω αγώνας οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προσδοκία και πλέον έχει γίνει θεσμός για την πρωτεύοσα της Ηπείρου!



Ο φετινός Ioannina Half Marathon 2024, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!


Ημιμαραθώνιος 21km

Ο Γιώργος Ιατρούδελης (ONE STEP BEYOND ENDURANCE TEAM) αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του Ημιμαραθωνίου με έναν εντυπωσιακό χρόνο 1:11:48.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αλέξανδρος Τζουμάκας (THE NORTH FACE/ FIFTH ELEMENT RUNNING TEAM) με χρόνο 1:12:56, ενώ ο Κοσμάς Πλακέτας (SAUCONY RUNNING GREECE) κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 1:14:56.


Στην κατηγορία των γυναικών, η Χρύσα Τζήμα (DEREKAS ENDURANCE COACHING ) έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού με χρόνο 1:38:29. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Κοτσιρίμπα και την τρίτη θέση κατέκτησε η Δήμητρα Κελεπούρη (ΣΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ).


Αγώνας Δρόμου 10km

Στα 10km που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, νικητής ήταν ο Νικόδημος Νικολακέας (PUMA) με χρόνο 00:33:11, ενώ στις γυναίκες η Αλεξάνδρα Γκίκου (BODYWORKS PREVEZA), με χρόνο 00:41:15.


Αγώνας Δρόμου 5km

Στα 5km της φετινής διοργάνωσης, πρώτος τερμάτισε ο Φίλιππος Σιώμος Γκίζας (ΑΓΣΙ) με χρόνο 00:15:59, ενώ στην κατηγορία των γυναικών πρώτευσε η Χρύσα Ανδρούτσου με χρόνο 00:19:48.


Παιδικός αγώνας 1km

Ένα ιδιαίτερο μέρος της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε ο παιδικός αγώνας, όπου οι μικροί μας φίλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χάρηκαν τη συμμετοχή τους, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με ενθουσιασμό και χαμόγελα.


Αγώνας δρόμου 1km ΑμΕΑ

Επιπλέον, σημαντική ήταν και η συμμετοχή ατόμων με αναπηρία, που όχι μόνο έλαβαν μέρος στον αγώνα, αλλά και βοήθησαν στην οργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης. Η παρουσία και η συνεισφορά τους ανέδειξαν το πνεύμα του αθλητισμού.


Η ανταπόκρισή σας ήταν συγκινητική, καθώς πολλοί από εσάς ήρθατε από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, για να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη μας.

upd 23.00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]