ΣΥΡΙΖΑ:Περιοδεία του υποψηφίου ευρωβουλευτή, καταγόμενου από τα Πράμαντα, Σπυρίδωνα Μολώνη στο Δήμο Τζουμέρκων»

 





Στις 23-5-2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σπυρίδων Μολώνης και αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην οποία συμμετείχαν οι Ελ Κολοκούρη, Δ. Χαρίσης, Ν. Καρατζένης, Γ. Λαγός και ο Τρ. Αλμπάνης επισκέφθηκαν το Δήμο Τζουμέρκων και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στα Πράμαντα


Ο υποψήφιος και η αντιπροσωπεία είχαν μακρά συνομιλία με το Δήμαρχο Πραμάτων κ. Ν. Βαΐτση και ενημερωθήκαν για προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκρίνονται στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, σε ένα Δήμο που εκτείνεται σε μια μεγάλη ορεινή έκταση από Ελληνικό μέχρι το Συρράκο, Καλαρρύτες και Ματσούκι. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δυο κρίσιμα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής,

 α) την ανάγκη της άρσης της απομόνωσης των Τζουμέρκων και την σύνδεση τους με την Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ανατολικού Ζαγορίου (Μπαλντούμα). Μια σύνδεση που υφίστασαι στον αρχικό σχεδιασμό αλλά έχει εγκαταλειφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συντάσσονται με το παραπάνω διαχρονικό αίτημα  εκτιμώντας ότι υλοποίηση του θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των Τζουμέρκων.

β) Την ίδρυση Σχολής Λιθοξόων στα Πράμαντα ώστε να δώσει επαγγελματική διέξοδο στους νέους της περιοχής, και να διαφυλάξει την αρχιτεκτονική κληρονομιά των Τζουμέρκων τα οποία φημίζονταν για τους πετράδες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κατανοεί και συντάσσεται με την πρόταση προτείνοντας  την ενσωμάτωση της πρότασης στο πλαίσιο του Προγράμματος του για την Ίδρυση Διετών Τεχνικών Σχολών υπο την ευθύνη  επιμέλεια των Περιφερειακών Πανεπιστημίων.

 ΟΙ επισκέψεις που ακολούθησαν στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων, το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέδειξαν την συνεχή εγκατάλειψή της περιοχής από την Κυβέρνηση της Ν. Δ. τόσο με σοβαρές ελλείψεις σε στελεχικό δυναμικό αλλά υλικά μέσα ώστε οι υπηρεσίες αυτές να είναι σε θέση να προσφέρουν στην υγεία και της ασφάλεια των Δημοτών στα Τζουμέρκα.

Τέλος η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δει και να συνομιλήσει με ανθρώπους που βλέπουν τον τόπο τους να ερημώνει, την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία να φθίνουν και να ουσιαστικά να βλέπουν κόσμο στα χωριά μόνο τα Σαββατοκύριακα και αυτό για λίγες ώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. λέει ΝΑΙ στην άμεση στροφή στην παραγωγή σε μια Ήπειρο που έχει χάσει σχεδόν 300.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης με την παροχή κινήτρων σε νέους και νέες να επιστρέψουν στο χωριό και να ζήσουν εκεί. 

Κλείνοντας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σπ. Μολωνης, με καταγωγή από την Πράμαντα δήλωσε, “Είναι ώρα για δράσεις, για να σταματήσουμε την ερήμωση των χωριών μας” 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]