Περιοδεία του Τάσου Τόκα, υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο ΠΓΝΙ




Περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 15 Μάη, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Υγείας της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Τάσο Τόκα.

Κατά τη περιοδεία στις κλινικές του νοσοκομείου, στις διοικητικές υπηρεσίες και τις τεχνικές υπηρεσίες ήρθαν σε επαφή με δεκάδες εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και με ειδικό και τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Με τους εργαζόμενους έγινε συζήτηση για τα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στο ΠΓΝΙ. Αναδείχθηκε από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ότι αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τομέα της Υγείας, όπως η δραστική περικοπή κρατικών δαπανών για την υγεία σε όλη την ΕΕ, που οδηγεί σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, όπως η επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με μέτρα όπως η εφαρμογή των DRGs. Αποκαλυπτικά είναι τα παραδείγματα από την κατάσταση στην Υγεία και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το 2023 στην ατμομηχανή της ΕΕ, τη Γερμανία, έκλεισαν 16 Νοσοκομεία γιατί δεν ήταν κερδοφόρα!

Έντονος προβληματισμός αναδείχθηκε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και τις χυδαίες δηλώσεις του για απόλυση 140 εργαζομένων ΣΟΧ  και του ΠΓΝΙ, η ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των συμβασιούχων, όπως και ο αγώνας ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία,  για τη  λειτουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και ίδρυσης ΜΕΘ Παίδων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της επιστήμης.

Από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή τονίστηκε ότι «όλα όσα ζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς έχουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και το 90% των νόμων είναι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καθώς και ότι «στην Ευρωβουλή όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά συμφωνούν- ψηφίζουν τις οδηγίες της ΕΕ και για την υγεία, σε πολύ μεγάλο ποσοστό και μετά  έρχονται στα δημόσια νοσοκομεία και  καταγγέλλουν υποκριτικά τις τραγικές συνέπειας αυτής της πολιτικής»

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής θύμισε την έμπρακτη στήριξη του Κόμματος στους αγώνες των υγειονομικών μέσα στα Νοσοκομεία, τις παρεμβάσεις στην Βουλή και την Ευρωβουλή και ότι  μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δυναμώσει αυτή η πάλη ενάντια στην Υγεία – εμπόρευμα, ενάντια στην ΕΕ και τα κόμματά της, γι’αυτό χρειάζεται να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα στις 9 του Ιούνη, με ενίσχυση του ΚΚΕ , «για να κοπεί το γέλιο σε όσους μαυρίζουν τη ζωή μας»,  όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τέλος έγινε κάλεσμα στη σύσκεψη υγειονομικών ενόψει των Ευρωεκλογών τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]