Στην κυκλοφορία η γέφυρα Ευήνου στην παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. [βίντεο]


Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση παράδοσης την νέας γέφυρας Ευήνου η οποία στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα , Παρασκευή 24/5. Η νέα γέφυρα, μήκους 254 μέτρων και πλάτους 13,5 μέτρων, κατασκευάστηκε στο ίδιο σημείο με την παλαιά, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ανθεκτικότητας.


Σήμερα, υπεγράφη το σχετικό Πρωτόκολλο Παραλαβής για χρήση, μεταξύ των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και αύριο το πρωί θα δοθεί η έναρξη διέλευσης των χρηστών της γέφυρας.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική καθώς επιλύεται το σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου 2021 που είχε οδηγήσει στην κατάρρευση της οδικής αλλά και της σιδηροδρομικής (που δεν χρησιμοποιούνταν) γέφυρας.


Στο σημείο αυτό της Ε.Ο.Αντιρρίου-Ιωαννίνων είχε διακοπεί η κυκλοφορία γεγονός που προκάλεσε μεγάλες δυσχέρειες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Αρχικά κατασκευάστηκε προσωρινή διάβαση, με κατάλληλες προσβάσεις, τόσο για την εξυπηρέτηση των εργασιών του έργου όσο και για την εξασφάλιση της προσωρινής σύνδεσης, κυρίως για τις ανάγκες της τοπικής οδικής κυκλοφορίας.

 agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]