Κωνσταντίνα Κούνεβα: Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί σέβεται τον αγώνα του καθενός μας και είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο



«Έχω την ευκαιρία και τη χαρά να αγωνίζομαι με ένα κόμμα που όλοι τους είναι αγωνιστές, ξέρουν τι σημαίνει αγώνας, σέβονται τον αγώνα του καθενός μας και είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο». Με τα παραπάνω λόγια η Κωνσταντίνα Κούνεβα υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε με ειλικρίνεια την επιλογή της να συμπορευτεί με το Κομμουνιστικό κόμμα, στην εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Ιωαννίνων εχθές το απόγευμα σε καφετέρια της πόλης.


Στην εκδήλωση με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στα δεσμά της ΕΕ των πολέμων και των επιχειρηματικών ομίλων» συμμετείχε και ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος ενώ προλόγισε η Δήμητρα Ηλία μέλος της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων Ν. Ιωαννίνων. 



Στο ξεκίνημα της ομιλίας της η Κωνσταντίνα Κούνεβα αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε ως καθαρίστρια για την πιστοποίηση του επαγγέλματος, για τα ζητήματα της υγείας και της ασφάλειας, την εκπαίδευση των καθαριστριών και για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλη για την συνδικαλιστική της δράση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δουλειά της στο ευρωκοινοβούλιο όπου είχε διατελέσει ευρωβουλευτής εκλεγμένη με το ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι είχε διαμορφώσει έναν ολόκληρο φάκελο και προσδοκούσε να ψηφιστεί ως νόμος στην Ελληνική βουλή. Ωστόσο, όπως τόνισε η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ «δεν επίτρεψε να πάρουν δικαιώματα οι καθαρίστριες, δεν επέτρεψαν να ψηφιστεί ο νόμος αυτός».



Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της στο μισθό, το ωράριο και τα ένσημα, υπογράμμισε ότι «όταν θα σηκωθούμε όλοι οι ορθοί τότε θα μαζευτούνε», για να αναδείξει την ανάγκη της ταξικής ενότητας των εργατών.


Από την πλευρά του ο Τάσος Τόκας ξεκινώντας την ομιλία του με αφορμή την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε επαγρύπνηση, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τα ευρώατλαντικά σχέδια που υπηρετούν τα ελληνοτουρκικά παζάρια.


Όσον αφορά τη στάση της ΕΕ απέναντι στα δικαιώματα των γυναικών σχολίασε ανάμεσα στα άλλα ότι η πολιτική της λεγόμενης «ισότητας των φύλων» αποδείχτηκε πραγματικός οδοστρωτήρας των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στη συνέχεια κάλεσε τις εργαζόμενες, τις αυτόαπασχολούμενες γυναίκες, τις αγρότισσες να μη δώσουμε με την ψήφο τους της ευρωεκλογές συγχωροχάρτι σε αυτές τις πολιτικές και να στείλουν οι ηχηρό μήνυμα καταδίκης, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.



Είχε προηγηθεί επίσκεψη των δύο υποψηφίων ευρωβουλευτών στο σχολείο «Δεύτερης ευκαιρίας» όπου συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν την υπηρεσία καθαρισμού εσωτερικών κτιρίων του δήμου Ιωαννιτών. Οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο «Δεύτερης ευκαιρίας» ζήτησαν την παρέμβαση του κόμματος ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου για διακοπή της χρηματοδότησης της μεταφοράς των μαθητών όπου από τους μίσους έρχονται από την Θεσπρωτία, την Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της σχολικής μονάδας για να διαπιστώσουν ότι είναι πρόκληση κάθε φορά που η κυβέρνηση θέλει να κάνει περικοπές να χτυπά τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αντίστοιχα οι καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση που εξυπηρετεί μόνο την παράδοση της υπηρεσίας σε εργολάβους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]