ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σε σύσκεψη στην Ανθούπολη

 


Στις 9 Ιούνη να κάνουμε την έκπληξη με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ 

Να ψηφίσουν με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και να αναρωτηθούν ποιον θα έχουν σύμμαχο τους όταν θα εκτυλίσσεται η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματα τους κάλεσε ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τους δεκάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν εχθές στην πλατεία στην Ανθούπολη στις εργατικές κατοικίες στα Γιάννενα. 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μίλησε σε σύσκεψη - συζήτηση που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις των Κατασκευών, των Εργοστασίων, των Πτηνοσφαγείων και των Σεισμοπλήκτων της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ με θέμα «Ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ. Και εκεί που ψηφίζονται οι αντεργατικές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα».

Ο Τάσος Τόκας στο ξεκίνημα της ομιλίας του υπογράμμισε ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι όλα τα ζητήματα που απασχολούνται τους εργαζόμενους, η ίδια τους η ζωή. Στο σημείο αυτό ζήτησε απ τους παρευρισκόμενους να κοιτάξουν το σχολείο (24ο Δημοτικό) που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία και αναρωτήθηκε γιατί τα παιδιά της εργατικής τάξης πρέπει να στοιβάζονται σε κοντέινερ που έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας. 



Υποστήριξε ότι η εικόνα αυτή έχει τη σφραγίδα της ΕΕ αφού με κατεύθυνση της δεν προκρίνεται η χρηματοδότηση κατασκευής νέων σχολικών υποδομών που τόσο ανάγκη έχει η πόλη, γιατί αντιμετωπίζονται ως κόστος χωρίς ανταποδοτικό όφελος για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Αντίστοιχα πίσω από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται και μία αντιλαϊκή οδηγία της ΕΕ σχολίασε, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιβολή των 13 ωρών εργασίας και τα 7ημερα στις βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ με τον αντεργατικό νόμο «Γεωργιάδη» τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι πίσω από τα αναθέματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της αντιπολίτευσης ότι για όλα φταίει το 41% της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, βρίσκεται ο στόχος τους να αποκρύψουν ότι όλοι μαζί συνδιαμόρφωσαν και ψήφισαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα προηγούμενα χρόνια της οδηγίες που η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενες ψηφίζουν και εφαρμόζουν στη χώρα μας.

Απέναντι σε αυτό το ενιαίο αντιλαϊκό μέτωπο, το ΚΚΕ στάθηκε απέναντι αποκαλύπτοντας κάθε αντιλαϊκή απόφαση υποστήριξε, ενώ τα ψηφοδέλτια του είναι γεμάτα από υποψηφίους «πρωταγωνιστές στην αγωνιστική δράση του λαού» ανέφερε.

Στις 9 του Ιούνη πρέπει «να βρει γνήσια έκφραση αυτή η οργή που βράζει μέσα μας και να μην σκορπίσεις σε ανώδυνες λύσεις» σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών «κρίνεται αν θα συναντηθούμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποίησης που υπήρξαν οι μοναδική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ». Αυτήν την προοπτική εκφράζει μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ υποστήριξε, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]