Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων :Κατάπτυστες δηλώσεις Καχριμάνη ενώ δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας στο εργοτάξιο στην Αρίστη

 


Κατάπτυστες δηλώσεις Καχριμάνη περί «έμπειρου εργαζόμενου» που έχασε τη ζωή του, 

τη στιγμή που δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας στο εργοτάξιο στην Αρίστη


Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον εκπρόσωπο των εργολάβων στην Ήπειρο που συνηθίζει μάλιστα να επιβλέπει μόνος του τα έργα της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, στη χθεσινή του δήλωση φρόντισε να ψάξει να μάθει αν ο εργαζόμενος που βρήκε τραγικό θάνατο στο εργοτάξιο της κοιν. «Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ-Αμφίαλος ΟΕ»  ήταν έμπειρος ή άπειρος και δεν φρόντισε να μάθει αν υπήρχε οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της ζωής του στο εργοτάξιο. 

Γνωρίζει καλύτερα απ τον καθένα, ότι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας όφειλε να επιβλέπει το έργο της. Αν το επέβλεπε, θα είχε διαπιστώσει την έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών μέτρων αντιστήριξης για την προστασία της ζωής των εργαζόμενων, απ αυτά που προβλέπει ο νόμος,  και θα σταματούσε τις εργασίες για να κληθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλουν την προστασία των εργαζόμενων. 

Οι εργολάβοι για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους δεν τηρούν απολύτως κανένα μέτρο προστασίας και η Περιφέρεια τους καλύπτει. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν ενεργοποιούνται παρα μόνο αν γίνουν καταγγελίες αλλά και τότε δεν έχουν προσωπικό για να ελέγξουν τους κινδύνους και οι οικοδόμοι σακατεύονται καθημερινά στα γιαπιά. Ελλάδα 2.0 !

Ο περιφερειάρχης, αντί να καταδείξει την εταιρία ως μοναδικό και αποκλειστικό υπεύθυνο για το θάνατο ενός εργάτη «δίνει σήμα» να σταματήσει κάθε συζήτηση μέχρι να διερευνηθούν τα αίτια. Αυτό βολεύει την εταιρία, αυτό κάνει κι αυτός. 

Μέσα σε όλα αυτά, οι δηλώσεις προς την οικογένεια περί συμπαράστασης «με κάθε δυνατό τρόπο» περισσότερο μοιάζουν με προσπάθεια συγκάλυψης  παρά ως ειλικρινής συμπαράσταση. 

Ειλικρινής συμπαράσταση στην οικογένεια του συναδέλφου μας σημαίνει να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι. Υπεύθυνη είναι η εργοδοσία που δεν τήρησε ούτε τα βασικά μέτρα ασφάλειας, υπεύθυνοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και της Περιφέρειας που είναι επιβλέπουσα αρχή, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη η εργοδοσία. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Βασίλη, μαζί με την υπόσχεση ότι δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό να συγκαλυφθεί κάτω από τα ωραία λόγια της «συμπαράστασης»   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]