ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Πρέβεζα:Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κηφισιά Τσουκνίδας στο Φανάρι

 


Πετυχημένη και πλούσια σε συζήτηση εκδήλωση, μπροστά στην μάχη των ευρωεκλογών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, με πρωτοβουλία της ΚΟΒ Φαναρίου, στην Κηφισιά Τσουκνίδας στην Πρέβεζα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Τ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ Ζήνα Μαλεζά και στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Τάσος Τόκας.

Ξεκινώντας την ομιλία του έθεσε το βασικό ερώτημα για το σε ποια θέση θα βρεθεί ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο άνεργος, ο νέος, ο συνταξιούχος την επόμενη των εκλογών. Σημείωσε ότι οι τσακισμένοι μισθοί και τα ωράρια λάστιχο, το υψηλό κόστος παραγωγής και οι μη εγγυημένες τιμές στα προϊόντα για τους αγρότες, η ανεργία κτλ θα είναι πάλι μαζί μας και παρόντα μιας και οι κατευθύνσεις της ΕΕ είναι σε τέτοια γραμμή ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Θα είναι εδώ την επομένη των εκλογών όλοι οι επικίνδυνοι πολεμικοί σχεδιασμοί σε βάρος του λαού, αφού αυτή την επιθετική πολιτική της Ε.Ε. ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που μπλέκουν στα επικίνδυνα σχέδιά τους το λαό. αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και πώς θα βρεθεί ο λαός μας από καλύτερες θέσεις.   


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΕ, στον αγροτικό τομέα έτσι όπως αυτή εκφράζεται με την ΚΑΠ που, όπως σημείωσε, όλοι τους, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛ.ΛΥΣΗ την έχουν ψηφήσει στο ευρωκοινοβούλιο. Αυτή η πολιτική είναι που τους έβγαλε στους δρόμους και στα μπλόκα του αγώνα το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε οι μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες της Ε.Ε. όπως και στην Ελλάδα φανερώνουν αυτή την εχθρική πολιτική που τσακίζει και ξεκληρίζει την αγροτιά. Τόνισε πως το ΚΚΕ θα είναι πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της περιοχής όπως πάντα.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των φωτοβολταϊκών που ‘’φυτρώνουν’’ άναρχα και καταστρέφουν θυσιάζοντας χωράφια υψηλής παραγωγικότητας, στον κάμπο του Φαναρίου, μιας και αυτό είναι κατεύθυνση της ΕΕ ως προς τις πράσινες μπίζνες μην παίρνοντας υπόψη την κάλυψη πχ των διατροφικών αναγκών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην στάση των άλλων κομμάτων στην ευρωβουλή, που αποκαλύπτει ότι ως προς τα στρατηγικά βασικά ζητήματα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, συμπλέουν. Χαρακτηριστικά:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!

- Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!

- Η Ελ. Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!

- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών!


Κλείνοντας την ομιλία του και αφού ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους, φίλους, οπαδούς και μέλη του κόμματος τις μέρες που απομένουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να βγει πολύ πιο δυνατό και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις αλλά και εκεί που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανατροπή όλων αυτών των κατευθύνσεων, μέσα δηλαδή από τους αγώνες των εργατικών σωματείων, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους κτλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]