Ιωάννινα:Κυνήγι Θησαυρού στο Ιτς Καλέ!


 Κυνήγι Θησαυρού στο Ιτς Καλέ


Επτά (7) Δημοτικά Σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων που απαρτίζουν το 1ο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Σχολείων Π.Ε. Ιωαννίνων με τίτλο: «Ιωάννινα – γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!» συναντήθηκαν χθες , Παρασκευή 17 Μαΐου 2017, στο Ιτς Καλέ και συμμετείχαν σε ένα Κυνήγι Θησαυρού που διοργάνωσε το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης, που υποστηρίζει παιδαγωγικά το Δίκτυο, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών και φοιτητριών του Π.Τ.Δ.Ε. του Π.Ι. και την καθοδήγηση της Dr. Χρύσας Ταμίσογλου, Ε.ΔΙ.Π. - Μέλους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.




Στην άρτια και εξαιρετικά οργανωμένη αυτή εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος 9 τμήματα Στ’ τάξης με  περισσότερους από 160 μαθητές και μαθήτριες σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν τα μνημεία της πόλης, να προσεγγίσουν την τοπική ιστορία και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. 

Υπήρχαν εννέα σταθμοί τους οποίους είχαν οργανώσει άψογα οι φοιτητές/τριες - αυριανοί εκπαιδευτικοί, με διαφορετικές δράσεις, όπου τα παιδιά έπρεπε να λύσουν έναν γρίφο κάθε φορά και στο τέλος να συμπληρώσουν ένα puzzle κάποιου μνημείου της πόλης.  Οι γρίφοι ήταν ποικίλης θεματικής και είχαν βιωματικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (εμπλέκονταν χορός, μαθηματικά, παρατηρητικότητα, γνώσεις κτλ). Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που ολοκλήρωσε πρώτη τις δοκιμασίες. 


Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και καθένα από τα 9 τμήματα της Στ΄ τάξης που συμμετείχαν, έλαβε από ένα αναμνηστικό κύπελο!

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές προ(σ)κάλεσαν σε έναν αγώνα TABOO, που ετοίμασαν οι ίδιοι, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να τους ευχαριστήσουν για τη μοναδική εμπειρία που τους είχαν χαρίσει.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Λάζαρος Κωστανάσιος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών κ. Στέφανος Σίντος.


Εκ μέρους των μαθητών και των μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων: 

16ου, 21ου, 24ου, 26ου, Κουτσελιού, Πεδινής και Σταυρακίου,

και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,



ευχαριστούμε πολύ όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες του Π.Τ.Δ.Ε. του Π.Ι. που οργάνωσαν τη σημερινή δράση και ιδιαίτερα την καθηγήτρια κα Ταμίσογλου για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξή της στις δράσεις του Δικτύου μας.

Η Συντονίστρια του Δικτύου


Παρασκευή Νταλαούτη

Διευθύντρια του Δ.Σ. Σταυρακίου


[https://ioannina-mnimia.blogspot.com]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]