ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

13 ως 28 Ιουλίου 2024 - Zagoriwood - χρονιά 15η …και το ταξίδι συνεχίζεται!



Για έναν ακόμα Ιούλιο το ZAGORIWOOD, το πρώτο κινηματογραφικό χωριό της χώρας με φόντο τα βουνά της Ηπείρου και έδρα τα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πιστούς του σινεμά. Όσο κι αν ο κόσμος γύρω μας αλλάζει το ZAGORIWOOD συνεχίζει και το 2024 με την ίδια φιλοσοφία: «δε συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες»!

Με σημείο αναφοράς στο πρόγραμμά μας το βασικό Εργαστήριο «Από την ιδέα ως την ταινία» οι φετινοί σπουδαστές μας θα κινηθούν στα τέσσερα σημεία του κινηματογραφικού ορίζοντα, έχοντας πάντα την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου, ώστε να αποτυπώσουν σε ταινίες μικρού μήκους τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Παράλληλα, πρόκειται να διεξαχθούν τα εργαστήρια «Σεναρίου», «Υποκριτικής στην κάμερα» και «Σύνθεσης μουσικής για κινούμενη εικόνα», τα οποία και συμπληρώνουν τη φετινή εκπαιδευτική δράση του Φεστιβάλ.

Φυσικά, από το φετινό πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι προβολές μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών από τη φετινή κινηματογραφική σοδειά, καθώς επίσης η διεξαγωγή για τρίτη συνεχή χρονιά του «Zagori Planet». Του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους, στο οποίο συμμετέχουν παραγωγές από τις δώδεκα χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο που έχουν ως σημείο αναφοράς το φυσικό περιβάλλον και τους προβληματισμούς γύρω από αυτό. Οι τελικοί συμμετέχοντες διεκδικούν το μεγάλο βραβείο του ZAGORIWOOD, το Σμαραγδένιο Γάιδαρο.

Ανυπομονούμε, λοιπόν, να σας υποδεχτούμε έχοντας σταθερούς συμμάχους μας το καταπράσινο χρώμα των βουνών και των παγωμένων νερών του Βοϊδομάτη. Φιλοδοξούμε για μια ακόμα υπέροχη γιορτή, με ξεχωριστούς καλεσμένους τις αλεπούδες, τις πυγολαμπίδες του κάμπου, τα πρόβατα και τον υπέροχο άνεμο των βουνών.

Τα φετινά εργαστήρια:

«Εργαστήριο Σεναρίου» με το σεναριογράφο-σκηνοθέτη Ζαχαρία Μαυροειδή, 13/7 ως 20/7.

«Από την ιδέα Ως την ταινία», με τους Γρηγόρη Καραντινάκη (σκηνοθεσία), Χρύσα Τζελέπη (μοντάζ), Άκη Κερσανίδη (φωτογραφία), Γιώργο Μακρή (σενάριο), 14 ως 28/7.

«Σύνθεση Μουσικής για κινηματογράφο» με τον συνθέτη Μπάμπη Παπαδόπουλο, 20 ως 23/7.

«Υποκριτική στην κάμερα» θα ανακοινωθεί σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.zagoriwood.gr

Και στα social media μας.

Facebook: https://www.facebook.com/Zagoriwood

Instagram: https://www.instagram.com/zagoriwood/

Δήλωση συμμετοχών στο info@zagoriwood.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]