ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

ΑΣΥ ΓΝ Χ-ΚΩΣΤΑ/ Κάλεσμα στις εκλογές για ΔΣ συλλόγου, ΠΟΕΔΗΝ & ΝΤ ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 5 Ιούνη. Οι μάσκες έπεσαν!!


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) «ΓΝ Χατζηκώστα» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ)


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ     ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ :

 ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Α.Σ.Υ.

Μεθαύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου, από τις 7πμ έως τις 6μμ,  καλούμε τους συναδέλφους όλων των εργασιακών σχέσεων του ΓΝ Χ/κώστα, να έρθουν μαζικά στις εκλογές για Δ.Σ. συλλόγου, αντιπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Τους καλούμε να γεμίσουν τις δύο κάλπες με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο.


Η επιλογή ψηφοδελτίου γίνεται πλέον πιο εύκολη και πιο ξεκάθαρη από ποτέ. Σε αυτές τις εκλογές οι συνδικαλιστές και υποψήφιοι των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ & της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ «συνωστίζονται» σε ένα, κοινό ψηφοδέλτιο, το οποίο παρουσιάζουν μάλιστα ως «ανεξάρτητο και ακομμάτιστο»! Δεν παραμερίσανε φυσικά τις διαφορές τους, διότι τέτοιες δεν είχανε ποτέ. «Γιορτάζουνε» ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που με νόμους και μνημόνια χτίσανε τα κόμματά τους ως κυβερνήσεις. Αυτή την πολιτική στήριξαν συνδικαλιστικά οι παρατάξεις τους διαμορφώνοντας μια ακίνδυνη, για κάθε κυβέρνηση, πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ.


 


Αφού έσπειραν την απογοήτευση στους συναδέλφους, απονεκρώνοντας κάθε συλλογική διαδικασία στα πρωτοβάθμια σωματεία, τώρα συνωστίζονται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στο ψηφοδέλτιο για Δ.Σ. συλλόγου ΑΛΛΑ και για την ΠΟΕΔΗΝ. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, χέρι-χέρι μαζί με  την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ που συγκροτούνε το προεδρείο της συμβιβασμένης  ΠΟΕΔΗΝ.ΠΟΕΔΗΝ που έφτασε να παρουσιάζει  μέχρι και τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αξιόπιστο συνομιλητή για να επιλυθούν «θεσμικά» προβλήματα των υγειονομικών, την περίοδο που ζούμε τις πιο βίαιες ανατροπές. Όλοι μαζί, ενισχύουνε το συνδικαλισμό της συνδιαλλαγής, της ατομικής ανέλιξης, της μπόχας του κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάνει «λόμπινγκ» στα γραφεία των διοικήσεων και των Υπουργών.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουνε δύναμη στο ψηφοδέλτιο με τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. Το ψηφοδέλτιο που όλο και περισσότεροι υγειονομικοί βγάζουν 1η δύναμη στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Στον Ευαγγελισμό, στο Θριάσειο, στο ΑΤΤΙΚΟΝ, στο ΚΑΤ, στο ΠΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο ΔΑΦΝΙ, στο  ΓΝ Πρέβεζας και στο ΓΝ Λευκάδας, Να κάνουν την ίδια αγωνιστική, έντιμη επιλογή με αυτή των νοσοκομειακών γιατρών στην Ήπειρο, οι οποίοι αναδείξανε τις δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ         (ΑΣΥ ΙΑΤΡΩΝ) 1η δύναμη στην ΕΙΝΗ. Να ενισχύσουν την ΑΣΥ που κάθε ζήτημα της Υγείας το έκανε και ζήτημα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για να ενώσει υγειονομικούς και ασθενείς σε κοινό μέτωπο διεκδίκησης.


 Να ισχυροποιήσουν το ψηφοδέλτιο που χωρίς συμβιβασμούς, ταλαντεύσεις και εκπτώσεις έχει διαλέξει με συνέπεια θέση σύγκρουσης απέναντι σε κυβερνήσεις και διοικήσεις, για προσλήψεις προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην αξιολόγηση, τα επί πληρωμής απογευματινά χειρουργεία, ενάντια την σταδιακή μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με ασθενείς πελάτες και υγειονομικούς φθηνό ευέλικτο προσωπικό-  «εμπόρους», ενάντια στις επικείμενες συγχωνεύσεις κλινικών και μετακίνηση υγειονομικών σε άλλα νοσοκομεία, στην 6ήμερη εργασία που γίνεται νόμος σε ισχύ από 1η Ιουλίου και με μια υπουργική απόφαση μπορεί να επεκταθεί στο ΕΣΥ.


Καλούμε ιδιαίτερα τους συμβασιούχους συναδέλφους, επικουρικούς και από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ,  που είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πολιτικής. Τους καλούμε να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο και έτσι να πετύχουν «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» : να τιμωρήσουν όσους τους έκαναν και τους διατηρούνε όμηρους και να στείλουν σε όλους τους παρατρεχάμενους συνδικαλιστές των Διοικητών και των Υπουργών το μήνυμα ότι δεν «θα φιλήσουν το χέρι που τους χαστουκίζει». Να στείλουν ισχυρό μήνυμα ότι έχουν περηφάνεια και μπορούν να την υπερασπιστούν.


Ψηφίζουμε ΑΣΥ για πραγματικά αγωνιστικό σωματείο, για να δυναμώσουν οι αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]