Άρτα:Το νερό ...νεράκι λένε εν μέσω θέρους στο Φωτεινό ....Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλιωμένοι με προβλήματα υγείας ...


Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι στο χωριό Φωτεινό του Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Π.Ε Άρτας .
Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι  τον τελευταίο μήνα είναι αναγκασμένοι να ζουν χωρίς νερό και να περιμένουν το βράδυ να τρέξει λίγο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους για να μαζέψουν όσο μπορεί βέβαια να μαζευτεί το νερό ,για να μπορέσουν να  καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες .
Και το χειρότερο είναι πως το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούργιο αφού μετρά αρκετά χρόνια ,όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του χωριού .
Παλιότερα βρίσκονταν κάποιες προσωρινές λύσεις όπως το  γέμισμα δεξαμενών με βυτιοφόρα ενώ τώρα λόγω έλλειψης  χρημάτων   δεν είναι εφικτή η εξέρευση έστω και προσωρινής λύσης.
Οι κάτοικοι πολλάκις έχουν ενημερώσει τον δήμαρχο της περιοχής ,έχουν λάβει ωστόσο  μόνο υποσχέσεις πως θα μεταβεί τεχνική υπηρεσία  προκειμένου να δει τι μπορεί να γίνει ...Μέχρι τότε οι κάτοικοι πρέπει να έχουν υπομονή ..
Πώς όμως είναι δυνατόν   εν μέσω θέρους και με τέτοιες θερμοκρασίες να ζήσεις χωρίς νερό ;Στον οικισμό υπάρχουν   ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας και η παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσμενής γι'αυτούς .
Η δημοτική αρχή οφείλει να βρει τρόπο και να εξασφαλίσει κονδύλι ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα  τουλάχιστον σε πρώτη φάση τώρα το καλοκαίρι  που   στο χωριό θα αυξηθεί ο πληθυσμός καθώς από τον ερχόμενο μήνα θα καταφθάσουν και οι ετεροδημότες ενώ  σε βάθος χρόνου θα πρέπει να γίνει από την αρμόδια υπηρεσία ότι απαιτείται  στο  στο δίκτυο ώστε οι μόνιμοι  κάτοικοι να ζουν αξιοπρεπώς  και όχι  να αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά για να καλύψουν τις ανάγκες τους ...
Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]