Σκυλακάκης: Το καλοκαίρι θα έχουμε ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος

 


Η εποχικότητα θα συνοδεύει από δω και στο εξής το ηλεκτρικό σύστημα, θα έχουμε, δηλαδή, υψηλότερες τιμές στα τιμολόγια ρεύματος τα καλοκαίρια, χαμηλότερες το φθινόπωρο και την άνοιξη και μεσαίες το χειμώνα ανάλογα τον καιρό. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ».


Σε ερώτηση για το εάν θα αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος το καλοκαίρι, ο υπουργός απάντησε πως είναι δύσκολο να προβλεφθεί κάτι τέτοιο και πως αν υπάρχουν μόνιμες αυξήσεις θα παρεμβαίνει η κυβέρνηση, αν είναι, όμως, προσωρινές και ακολουθεί αποκλιμάκωση με μειωμένες τιμές τότε θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό και τη λειτουργία της αγοράς.



Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει σενάριο μόνιμης αύξησης των τιμών, συνέχισε. «Θα έχουμε διακυμάνσεις στις τιμές, και προς τα πάνω και προς τα κάτω και σε αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε», είπε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια η δημοσιογράφος σχολίασε την αύξηση του Ιουνίου και πως η ΔΕΗ την απορρόφησε και ήταν 8 με 10%, ενώ άλλες εταιρείες έφτασαν μέχρι το 50-60%, ρωτώντας τον κ. Σκυλακάκη εάν το Υπουργείο μπορεί να κάνει κάτι για αυτή τη διαφορά.

πηγή energygame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]