Ένα Επιστημονικό Συνέδριο Με Διεθνή Συμμετοχή ...ανοίγει αύριο τις πύλες του στα Ιωάννινα !


 

Ανοίγει αύριο τις πύλες του στα ΙΩΆΝΝΙΝΑ το συνέδριο Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Διά Βίου μάθηση στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές.



Το Εργαστήριο «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας», του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όλους τους ενδιαφερόμενους στο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή συμμετοχή που διοργανώνει με τίτλο:


«Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές»


Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στις 14, 15 & 16 Ιουνίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ.


Σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, η Εκπαίδευση, η Διδασκαλία και η Δια Βίου Μάθηση αποτελούν τρία κρίσιμα στοιχεία που συνδέουν το παρόν με το μέλλον. Ένα Επιστημονικό Συνέδριο με βασική θεματική την «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές» αναδεικνύει την ανάγκη για συνεχή ανανέωση, επανεκτίμηση των εκπαιδευτικών μεθόδων και προσεγγίσεων, προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες, όπως η τεχνολογική πρόοδος, η παγκοσμιοποίηση, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας. Η Διδασκαλία δεν είναι πλέον μια στατική διαδικασία, αλλά μια δυναμική αλληλεπίδραση που απαιτεί διαρκή ενημέρωση και εξέλιξη. Η Δια Βίου Μάθηση αντικατοπτρίζει την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση, προκειμένου οι άνθρωποι να παραμένουν ανταγωνιστικοί και σχετικοί με τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου.


Το Συνέδριο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών και ανάδειξης της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Διδασκαλίας και της Δια Βίου Μάθησης. Σήμερα το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις, όπως η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην τάξη, η διαχείριση της πολυπολιτισμικότητας, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Το Συνέδριο αναδεικνύει αυτές τις προκλήσεις και προσφέρει προοπτικές για την αντιμετώπισή τους με οραματικό και ρεαλιστικό τρόπο, ώστε να αναπτυχθούν στρατηγικές που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Εκπαίδευσης, της Διδασκαλίας και της Δια Βίου Μάθησης στον 21ο αιώνα.


Το Συνέδριο φιλοξενεί διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές από Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, με διαπρεπή παρουσία στο χώρο της Εκπαίδευσης, της Διδασκαλίας και της Δια Βίου Μάθησης.


Οι πάνω από 380 εισηγητές του Συνεδρίου συμμετέχουν με:


• 5 Προσκεκλημένες Ομιλίες

• 4 Θεματικά Συμπόσια

• 5 Θεματικά Βιωματικά Εργαστήρια

• Πάνω από 220 Προφορικές Ανακοινώσεις

• 1 Στρογγυλό Τραπέζι

• 10 Αναρτημένες Ανακοινώσεις / Poster


• Εικαστικές δημιουργίες φοιτητών και μαθητών


Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Συνεδρίου:

https://ecp2024.conf.uoi.gr
https://earlychildhoodpedagogy.gr / https://earlychildhoodpedagogy.gr/symposia

Σε όλους τους εγγεγραμμένους συνέδρους θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία μαζί σας.


Με εκτίμηση,


Μαρία Σακελλαρίου Καθηγήτρια, π. Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. Διευθύντρια του Εργαστηρίου «Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας» Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Θωμάς Μπαμπάλης Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση» ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]