Στη ...."ριβιέρα" της Ηπείρου![βίντεο]

 Κάποιοι μιλούν για   τη "ριβιέρα" της Ηπείρου ,άλλοι για Καραϊβική !

Είναι τα Σύβοτα    στη Θεσπρωτία ,εκεί όπου όσες φορές και αν έχεις πάει ...θέλεις να ξαναπάς!

Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 875 κατοίκους και ανήκε διοικητικά στον ομώνυμο δήμο. Σήμερα ο πληθυσμός ανέρχεται στους 1.089 μόνιμους κατοίκους 

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.

Παραλίες ...Ποια να  πρωτοδιαλέξεις ....

Η παραλία Μπέλα Βράκα είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο με χοντρή άσπρη άμμο και βότσαλο. Ουσιαστικά πρόκειται για την παραλία του νησιού Μουρτεμένο. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή συνήθως διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, αφού τα νερά είναι πολύ ρηχά. Δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο μαγεύει τους λουόμενους με την εξωτική ομορφιά της. 

 Η παραλία Μικρή Άμμος είναι ένας πανέμορφος κολπίσκος με καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο στην ακτή. Είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες και beach bar. 

 Η Μεγάλη Άμμος (Μέγα Άμμος όπως έχει καθιερωθεί) πήρε το όνομά της σε αντιδιαστολή με τη γειτονική Μικρή Άμμο. Είναι, επίσης, οργανωμένη, με αυξημένη επισκεψιμότητα και προτιμάται περισσότερο από οικογένειες. 

 Η παραλία Ζάβια είναι ένας μικρός πανέμορφος κόλπος με τα δέντρα να φτάνουν ως τη θάλασσα και να χαρίζουν τη σκιά τους στην παραλία. Τα νερά είναι πάντα κρύα καθώς αναβλύζει νερό από υπόγειες πηγές. 

 Η παραλία Πισίνα εντυπωσιάζει με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά σε ένα μικρό όρμο. Βρίσκεται στο νησί Μούρτος και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με πλεούμενο. Η παραλία έχει φυσική σκιά μέχρι το μεσημέρι. 

 Η παραλία Γαλλικός Μώλος είναι η παραλία του χωριού των Συβότων με ψιλή άμμο και ένα beach bar. 

 Η παραλία Ζέρη είναι μια όμορφη οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και ρηχά ζεστά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά όχι μόνο. 

 Η γραφική παραλία της Αγίας Παρασκευής έχει βότσαλο και βρίσκεται μέσα σ’ ένα κατάφυτο τοπίο. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που υπάρχει στα αριστερά της. Είναι οργανωμένη, ενώ στη μέση της βρίσκεται ένα μικρό νησάκι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει κανείς και κολυμπώντας.

 Η παραλία ΔΕΗ πήρε το όνομά της από το στύλο της ΔΕΗ που βρίσκεται εκεί. Η παραλία βρίσκεται αμέσως μετά τη Ζέρη και έχει βότσαλα και αρκετή ηρεμία. Η θάλασσα είναι επίσης ζεστή και έχει θέα στο Νησί Άγιος Νικόλαος. 
 Στα Σύβοτα πέρα από τις υπέροχες και καταγάλανες παραλίες, υπάρχει ένα μεγάλο γραφικό λιμάνι με πολλές καφετέριες και εστιατόρια για μικρούς και μεγάλους. βίντεο Youtube 
πληροφορίες wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]