ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ζητά από τις υπηρεσίες να κατατάξουν τους εργαζόμενους σε ΟΕΥ που δεν έχει ψηφιστεί για να κόψουν τα επιδόματα



             Βήμα-βήμα η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ακολουθεί τα χνάρια της Κυβέρνησης. Πρώτα συγχωνεύει υπηρεσίες και κλείνει δομές με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) όπως έχει κάνει η κυβέρνηση σε σχολεία και νοσοκομεία. Τώρα κόβει τα επιδόματα των προϊσταμένων ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για «οικονομία κλίμακας»

            Συγκεκριμένα με προχθεσινό έγγραφο του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας προς το Πνευματικό Κέντρο, τον ΟΚΠΑΠΑ, το Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και το Σπήλαιο Περάματος  η Δημοτική Αρχή ζητά από τις υπηρεσίες να ενημερωθεί αν μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καταταχθεί και τοποθετηθεί οι υπάλληλοι (στο νέο Οργανισμό του Δήμου) ενώ οργανισμός δεν υπάρχει! Φυσικά ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι προϊστάμενοι θα έχουν καταταχθεί, οπότε το τμήμα  μισθοδοσίας θα πρέπει να προχωρήσει στην περικοπή του επιδόματος ευθύνης.

            Οφείλουμε να στηλιτεύσουμε τη στάση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας,  ο οποίος όχι μόνο δεν απευθύνθηκε στο Σωματείο για να διεκδικήσει να βρεθεί λύσει για τους συναδέλφους, αλλά ούτε καν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο στη προχθεσινή συνεδρίαση για το έγγραφο που είχε υπογράψει πριν λίγες ώρες.

            Το Σωματείο μας, έγκαιρα προειδοποίησε τη Δημοτική Αρχή ότι οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων ήταν δεδομένες και ότι έχει ευθύνη να συντονίσει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μην πληρώσουν «τη νύφη» οι εργαζόμενοι. Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες έχουν παραλύσει εν όψει ψήφισης του νέου ΟΕΥ, ο ΟΕΥ δεν έχει ψηφιστεί, ούτε καν υπάρχει εισήγηση για την ψήφισή του που είναι προγραμματισμένη σε 2 μέρες!

            Η καθυστέρηση στην ψήφιση του ΟΕΥ δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων. Η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει λύση για να συνεχίσει να καταβάλλεται  κανονικά  το επίδομα σε όσους το δικαιούνται.



Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]