Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 


14 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία εορτάζεται την 14 Ιούνιου, ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για την αναγκαιότητα και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που σώζει ζωές και ενισχύει την υγεία της κοινότητας. Ʃε μια περίοδο που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες λόγω αυξημένου τουρισμού, των τροχαίων ατυχημάτων και άλλων εκτάκτων καταστάσεων, η συμβολή́ των εθελοντών αιμοδοτών είναι πιο σημαντική από ποτέ. 


Οι στόχοι της φετινής εκστρατείας είναι:


να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα εκατομμύρια των εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών πλάσματος και αιμοπεταλίων ανά τον κόσμο για τις σωτήριες δωρεές τους που συμβάλουν στην υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

να τονιστεί η συνεχής ανάγκη για τακτική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να αυξήσουμε την ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα της δεξαμενής αιμοδοτών.


                              ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Οι ανιδιοτελείς δωρεές σας είχαν βαθύ αντίκτυπο στις ζωές και την ευημερία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς και των οικογενειών και των κοινοτήτων τους σε όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]