Αρτα: Τραγική η κατάσταση στο αστικό ΚΤΕΛ για τους φοιτητές


 Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο αστικό ΚΤΕΛ Άρτας καταγγέλλουν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Δρομολόγια που δεν είναι ποτέ στην ώρα τους, με ατέλειωτες ώρες αναμονής στον ήλιο ή στο κρύο για τους επιβάτες, εκατοντάδες φοιτητές να αποκλείονται από την πόλη της Άρτας μετά τις 20:15, απαρχαιωμένα λεωφορεία που είναι αγνωστο εάν πληρούν τις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.


Τους καλοκαιρινούς μήνες δε, καθώς η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, η έλλειψη air condition και παράθυρων σε αρκετά λεωφορεία κάνουν τα δρομολόγια να μοιάζουν με αγώνα επιβίωσης.


Σε λεωφορεία που κανονικά χωράνε 50 άτομα, επιβιβάζονται πάνω από 100 επιβάτες ώστε η εταιρεία να μην έχει «περιττά» έξοδα, ενώ εάν έβαζε περισσότερα δρομολόγια θα έκανε την ζωή των επιβατών βιώσιμη, σύμφωνα με την καταγγελία τους. 


«Κοιτάνε του φοιτητές σαν πελάτες βάζοντας την υγειά μας αλλά και την ζωή μας στο ζύγι των 1.40 €», σημειώνει ο Φοιτητικό Σύλλογος του Τμήματος και ξεκαθαρίζει: «Εάν ψάχνουν για πελάτες, εδώ έχει φοιτητές και επειδή εμείς δεν πάμε και οπού βγει απαιτούμε εδώ και τώρα:


Σύγχρονες, δωρεάν, ασφαλείς αστικές συγκοινωνίες.

Να ελεγχθεί τώρα όλος ο στόλος του αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. Άρτας.

Πύκνωση δρομολογίων.

Διεύρυνση της ώρας των δρομολογίων μέχρι τις 12 από και προς τους Κωστακιούς.

Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τους καλοκαιρινούς μήνες να γίνεται χρήση του air condition σε όλα τα λεωφορεία».

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]