Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» Άρτας



Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών μας, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ" της Άρτας, ενός κύκλου εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Απελευθέρωση της πόλης. Οι εκδηλώσεις φέρνουν τη μαγεία της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού. Οι πολίτες της Άρτας και οι επισκέπτες έχουν ήδη απολαύσει όμορφες και καλοδουλεμένες παραστάσεις, τόσο στο Παραποτάμιο Υπαίθριο Θέατρο που φέτος άνοιξε τις πύλες του και αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες, όσο και σε άλλα σημεία - τοπόσημα της πόλης, γεμίζοντας με ζωή και χαρά τις γιορτινές ημέρες.

Οι μέχρι σήμερα Εκδηλώσεις  

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024  στο Παραποτάμιο Θέατρο, οι Αρτινοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσική εκδήλωση με τη Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας. Η ιστορική χορωδία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου η  παράσταση “Summer Dance Show 2024” στο Παραποτάμιο Θέατρο  μάγεψε το κοινό με την εντυπωσιακή της παρουσίαση και τις ζωντανές χορευτικές ερμηνείες.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου το Λύκειον των Ελληνίδων, παράρτημα Άρτας,  στην Πλατεία Αγίας Θεοδώρας,  με τον τίτλο,  “Να πάρεις νιοuς για τους χορούς, τις νιές για τα τραγούδια”, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς. Οι χορευτές, με εντυπωσιακές ενδυμασίες και γεμάτοι ενέργεια, ζωντάνεψαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα της παράδοσης και γεμίζοντας την πλατεία με ρυθμό και χρώμα. 

 Την Τρίτη 18 Ιουνίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης”,  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ φωτογραφίας “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2024 από την  Φ.Ο.Α.- Φωτογραφική Ομάδα art.A’s. με σκοπό να προβληθεί και να τιμηθεί η τέχνη της φωτογραφίας από καλλιτέχνες και λάτρεις της φωτογραφίας από όλη την περιοχή.

Επίσης την Τρίτη, η  Σχολή χορού της Μελίνας Τάτσης, «Χοροχώρος», στο Παραποτάμιο Θέατρο παρουσίασε παράσταση Ελληνικών Χορών, Flamenco, Latin. Οι συμπολίτες παρακολούθησαν μια βραδιά γεμάτη χορό, ρυθμό και εκφραστικότητα.  

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε  η χορευτική παράσταση του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης “Ο Σκουφάς”. “Η Άρτα είναι χρυσός μπαξές, κλουβί με πέντε αηδόνια” με τη συμμετοχή των παιδικών  και εφηβικών τμημάτων του Ιστορικού Συλλόγου.  

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Άρτας, μια φαντασμαγορική χορευτική παράσταση κέρδισε το κοινό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις από τους χορευτές της σχολής χορού Arta Dance Academy Fitness Center, με δυναμικούς ρυθμούς Hip Hop, εκρηκτικές κινήσεις Reggaeton και σαγηνευτικούς Commercial χορούς.

Το βράδυ της Τετάρτης, στο παραποτάμιο Θέατρο,  οι Αρτινοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, “Αναστορούμαι τα παλιά των Αρτινών χαΐδια”. Μια μουσικοχορευτική γεωγραφία του νομού Άρτας με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα. Αφηγήθηκε η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Γιώργος Κομζιάς. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Περάνθης, Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας, Ομάδα κρουστών KROTALARTA, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γραμμενίτσας “Το Γαϊτανάκι”, Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσουργιωτών Άρτας “Ο Άη Μάρκος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής “Η Αγία Παρασκευή”, Πολιτιστικός. Λαογραφικός. Εξωραϊστικός Σύλλογος “Το Σκοπευτήριο”, Σύλλογος Γυναικών Ροδαυγής και η Σχολή Χορού Μελίνας Τάτση.  

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η πλατεία Σκουφά γέμισε  με χορό και μουσική στην  Μουσικοχορευτική παράσταση του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης "Ο Σκουφάς",  με τίτλο "Στα βήματα του Ζορμπά". Τα χορευτικά τμήματα ταξίδεψαν το κοινό σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη ρυθμό. 

Οι εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ συνεχίζονται. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να τις απολαύσετε, μια και υπόσχονται να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]