Με επιτυχία η γαστρονομική γιορτή «Γεύσεις Αμβρακικού» στην Αμφιλοχία

 


Με επιτυχία η γαστρονομική γιορτή «Γεύσεις Αμβρακικού» που διοργάνωσε το Σάββατο ο Δήμος Αμφιλοχίας 


Πλήθος κόσμου συμμετείχε το Σάββατο στη γαστρονομική γιορτή «Γεύσεις Αμβρακικού» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφιλοχίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Η γιορτή που στόχος είναι να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό, εντάσσεσαι στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για επέκταση των δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και αύξησης της επισκεψιμότητας στην πόλη καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.



Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα νόστιμα ψάρια του Αμβρακικού και τραχανότο με θαλασσινά σε συνταγές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και παραδοσιακές πίτες και τοπικά προϊόντα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.


Ακολούθησαν ομιλίες για τη διατροφική αξία των θαλασσινών του Αμβρακικού με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με ένα παραδοσιακό γλέντι από την ορχήστρα του Μπάμπη Τσέρτου.



Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σάκης Τορουνίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους συλλόγους και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αναφερόμενος στον φυσικό πλούτο του Αμβρακικού Κόλπου, την ανάγκη για προστασία του και των ενεργειών που ξεκινά η Δημοτική Αρχή για ανάδειξη των αγροτικών, τυροκομικών και θαλασσινών προϊόντων της περιοχής.


Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]