Citroen C3 diesel: Γιατί πουλάει σαν τρελό στο leasing;


 Καίει μόλις 3,5 λτ/100 χλμ στο ταξίδι και 4,8 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο.

Έχει από τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας.

Είναι από τα λίγα μικρά που έχουν απομείνει με diesel μοτέρ.

Έχει την πιο άνετη ανάρτηση της κατηγορίας του.



Τι κάνει το Citroen C3 να είναι πρώτο σε πωλήσεις;

Όταν μια εταιρεία επιλέγει να μισθώσει ένα μικρό αυτοκίνητο, αυτό πρέπει να καλύψει ορισμένες ανάγκες. Πρέπει να είναι οικονομικό στην κατανάλωση, οφείλει να έχει χαμηλό μίσθωμα, ενώ πρέπει να είναι άνετο και εύκολο στη χρήση και στην οδήγηση.


To Citroen C3 diesel είναι το πιο δημοφιλές πετρελαιοκίνητο μοντέλο της Ελλάδας σύμφωνα με τις ταξινομήσεις του 2024 μέχρι στιγμής, με 1.015 εταιρικές πωλήσεις για το πρώτο 5μηνο του έτους, ενώ είναι και το πρώτο μικρό σε εταιρικές πωλήσεις για την ίδια χρονική περίοδο με 2.507 ταξινομήσεις. Αυτό σημαίνει πως κάτι κάνει καλά και καλύπτει τις ανάγκες που αναφέραμε νωρίτερα.


Αναλύουμε το μοντέλο και βλέπουμε τα στοιχεία που το κάνουν να βρίσκεται στην κορυφή των ταξινομήσεων. Το πετρελαιοκίνητο C3 έχει πραγματική κατανάλωση 3,5 λτ/100 χλμ σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου, κάτι που το κάνει ιδανικό για «χιλιομετροφάγους», ενώ δεν υστερεί και στη μέση κατανάλωση, που είναι 4,8 λτ/100 χλμ. Επιπλέον είναι το πιο προσιτό diesel μοντέλο της κατηγορίας του, κάτι που ισχύει και για το κόστος στο leasing, ενώ είναι εξαιρετικά άνετο και έχει ποιότητα κύλισης αντάξια μεγαλύτερων και ακριβότερων αυτοκινήτων. Ας δούμε αναλυτικά τα δυνατά σημεία του πετρελαιοκίνητου Citroen C3.




Τα πράσινα σημεία του Citroen C3 diesel

Καίει μόλις 3,5 λτ/100 χλμ στο ταξίδι και 4,8 λτ/100 χλμ σε μικτό κύκλο

Ο κινητήρας του πετρελαιοκίνητου Citroen C3 είναι ο BlueHDi 1,5 λίτρων που αποδίδει 100 άλογα. Το γαλλικό μικρό καίει μόλις 3,5 λτ/100 χλμ στο ταξίδι, αριθμός που είναι από τους κορυφαίους της κατηγορίας και κάνει το C3 diesel ιδανικό για όσους διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομο σε καθημερινή βάση.

Η μέση κατανάλωση του πετρελαιοκίνητου Citroen C3 είναι 4,8 λτ/100 χλμ, ένα νούμερο επίσης από τα καλύτερα στην κατηγορία, και ως εκ τούτου καθιστά το γαλλικό μοντέλο ιδιαίτερα οικονομικό στη χρήση.




Έχει από τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας

Για την ακινητοποίηση από τα 100 χλμ/ώρα το Citroen C3 diesel χρειάζεται 37 μέτρα, μια τιμή που είναι καλύτερη από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα και η βασική έκδοση του γαλλικού μικρού, δηλαδή η βενζινοκίνητη με τα 83 άλογα, τα καταφέρνει εξίσου καλά, αφού ολοκληρώνει τη διαδικασία 100-0 χλμ/ώρα στην ίδια απόσταση, κάτι που δείχνει πως η Citroen έχει μεριμνήσει για τα φρένα σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου.




ΘετικάΕίναι από τα λίγα μικρά που έχουν απομείνει με diesel μοτέρ

Οι εταιρείες ολοένα και αφαιρούν τους πετρελαιοκινητήρες από τη γκάμα των μοντέλων τους, ειδικά στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Ενώ κάποτε βρίσκαμε diesel εκδόσεις σχεδόν σε όλα τα οχήματα, πλέον τα μικρά που έχουν απομείνει να είναι διαθέσιμα ως πετρελαιοκίνητα είναι ελάχιστα. Ένας ακόμα λόγος που το C3 diesel είναι τόσο δημοφιλές είναι πως έχει τη χαμηλότερη τιμή στην αγορά, κάτι που ισχύει και για τη μίσθωση στο leasing.

 



Έχει την πιο άνετη ανάρτηση της κατηγορίας του

Η Citroen εδώ και χρόνια είναι «Βασιλιάς» στις αναρτήσεις, με τα μοντέλα τους να είναι τα πιο άνετα στην κατηγορία, όποια και αν είναι αυτή. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Citroen C3 εντυπωσιάζει με την απόσβεση των αμορτισέρ του, τα οποία ισοπεδώνουν τις κακοτεχνίες και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και χαρίζουν στο αυτοκίνητο ποιότητα κύλισης αντάξια μοντέλων μεγαλύτερης κατηγορίας.

Επιπλέον, στον εξοπλισμό του Citroen C3 υπάρχουν τα καθίσματα «Advanced Comfort», που είναι ιδιαίτερα αναπαυτικά και αυξάνουν ακόμα περισσότερο την άνεση των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]