ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Σεμινάριο με πρακτική άσκηση από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Ι, με τίτλο: «MASTERING HYSTEROSCOPY»

 


Σεμινάριο με πρακτική άσκηση από τη

 Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Ι, με τίτλο:

 «MASTERING HYSTEROSCOPY»

Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας» 

10-12 Ιουνίου 2024


«Mastering Hysteroscopy» είναι το θέμα του Workshop, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 – 12 Ιουνίου 2024  στα Ιωάννινα με πρωτοβουλία της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Εταιρείας Εγχειρητικής Υστεροσκόπησης & Λαπαρασκόπησης στη Γυναικολογία και με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Μαιευτικής & Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Μηνά Η. Πασχόπουλο. 


Η διοργάνωση του σεμιναρίου, με θεωρητική και πρακτική άσκηση, αναμένεται να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και στόχο έχει την πρακτική άσκηση Υστεροσκόπησης και Γυναικολογικής Υπερηχογραφίας στη διάγνωση και θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων.


Επιστήμονες από τα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας που έχουν διακριθεί στους τομείς της Υστεροσκόπησης και της Γυναικολογικής Υπερηχογραφίας, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες του εξωτερικού, θα βρεθούν στα Ιωάννινα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο workshop για την εκπαίδευση νέων ιατρών. 


Σημαντικό μέρος του προγράμματος επικεντρώνεται στην πρακτική άσκηση.


Η άσκηση υστεροσκόπησης θα πραγματοποιηθεί σε προπλάσματα δίνοντας τη δυνατότητα στους ασκούμενους να εξοικειωθούν με τη τεχνολογία και τη διαδικασία και να αποκτήσουν εμπειρία στο χειρισμό, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τη δραστηριότητα τους στην κλινική πράξη.


Επίσης, η εξάσκηση Γυναικολογικής Υπερηχογραφίας θα διατεθεί σε ειδικό εξοπλισμό που θα παράσχουν εξειδικευμένες εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσοχής στην ερμηνεία των εικόνων ως βασικά εφόδια για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων.


Σκοπός των διοργανωτών, είναι το workshop, να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε ετήσια βάση για την εκπαίδευση και εξειδίκευση των νέων ιατρών και να δώσει την δυνατότητα της παρακολούθησης των εξελίξεων στο κλινικό αλλά και στο ερευνητικό πεδίο της Υστεροσκόπησης & Γυναικολογικής Υπερηχογραφίας.


Οι εργασίες του workshop, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ.. στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας» και θα συνεχιστούν στις 11 & 12 Ιουνίου με πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Ανατομίας και στο Εργαστήριο Ενδοσκόπησης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου πριν την έναρξη του Πανελληνίου Συνεδρίου Μαιευτικής & Γυναικολογίας που διοργανώνεται στα Ιωάννινα από τις 13-16 Ιουνίου 2024.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα : 

https://hysteroscopy-ioannina.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]