[Ελλάδα]Special Olympics Hellas “Λουτράκι 2024» Μια εντυπωσιακή αθλητική γιορτή!!!Πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο !

 


Special Olympics Hellas “Λουτράκι 2024»

Μια εντυπωσιακή αθλητική γιορτή!!!

Μια πανέμορφη, γεμάτη συναισθήματα, αθλητική γιορτή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους προπονητές τους, απ' όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ουκρανία.

Φυσικά, μιλάμε για τους αγώνες των Special Olympics Hellas “Λουτράκι 2024»  που έλαβαν χώρα στο Sportcamp στο Λουτράκι και τελέστηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.


Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 24 Μαϊου με την τελετή έναρξης και «έκλεισαν» στις 29 Μαΐου με ένα μεγάλο πάρτι όπου συμμετείχαν αθλητές, προπονητές, συνοδοί, συνεργάτες και εθελοντές. Φέτος οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics: κολύμβηση, bocce, στίβος και -για πρώτη φορά- powerlifting. Παράλληλα, διεξήχθησαν πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές», στο πλαίσιο του οποίου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν από γιατρούς 5 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Η αρτινή αποστολή αποτελούνταν από τον αρχηγό αποστολής Χαράλαμπο Μπίζα, την προπονήτρια Άννα Σαραντάρη, την εθελόντρια-συνοδο Ελένη Θανάση και  6 αθλητές, τους: Ιωάννη Κέφη, Στέλιο Μπίζα, Ιωάννη Σκαλτσώνη, Δημήτρη Αθανασίου, Κώστα Νίκαρη και Κατερίνα Μπασοδημήτρη.

Τo Σάββατο 25 Μαΐου η τελετή έναρξης των Αγώνων έγινε στο Ypanema Seaside στη λίμνη Ηραίου, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον αθλητή των Special Olympics Άγη Διακόπουλο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του κ. Πτωχού, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και του κ. Γκιώνη, δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου των Special Olympics Hellas Διονύσιου Κοδέλλα, πρέσβη ε.τ., ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.


Ο  πρόεδρος των Special Olympics κ. Κοδέλλας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μέσα από τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics μάς δίνεται η ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγωνιστικότητα και το θάρρος των αθλητών μας και να αναδείξουμε τις αξίες του αθλητισμού. Στόχος μας, όπως πάντα, η εξέλιξη, η ενσωμάτωση και η ένταξή τους στους κόλπους της κοινωνίας. Κι ενώ το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα μπορεί να έχει πλέον λήξει, η παρακαταθήκη που άφησε είναι μεγάλη και συνεχίζει να επηρεάζει θετικά τις ζωές πολλών ανθρώπων. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που πρόσφατα υπογράψαμε συμφωνία με τον Όμιλο Attica για τη συνέχεια του Αναπτυξιακού και Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος. Αυτή η συνεργασία μάς δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε το έργο μας, μεταλαμπαδεύοντας τις ευγενείς αξίες των Special Olympics σε ακόμα περισσότερες περιοχές».

Οι αθλητές μας συμμετείχαν στον στίβο, οι οποίοι πέρα από την πληθώρα συναισθημάτων που ένιωσαν, κατάφεραν με τις οδηγίες της προπονήτριας τους,  Άννα Σαραντάρη, να κατακτήσουν μετάλλια και να φτάσουν την χαρά τους στα ουράνια.


Χρυσό κατέκτησε ο Στέλιος Μπίζας και η Κατερίνα Μπασοδημήτρη στο ακόντιο και ο Ιωάννης Κέφης στην σφαίρα. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Σκαλτσώνης στο ακόντιο ενώ οι Δημήτρης Αθανασίου και Κώστας Νίκαρης διακρίθηκαν στο τρέξιμο των 100μ.

Οι μέρες στο Λουτράκι δεν θέλαμε να τελειώσουν!!! Κάθε απόγευμα και μια διαφορετική δραστηριότητα. Κατασκευές, χοροί ,  μια μικρή γιορτή για όλους τους αθλητές.

Η επιστροφή λίγο δύσκολη για όλους.  Συναισθήματα ανάμεικτα. Οι γνωριμίες που κάναμε, η ανεμελιά,  λίγο το άγχος πριν τους αγώνες, τα τραγούδια που συνόδευαν κάθε μας δραστηριότητα, οι αγκαλιές με άλλους αθλητές είναι ανεκτίμητης αξίας… Φυσικά ανανεώσαμε το ραντεβού μας!!!  Ούτε θέλουμε αλλά ούτε μπορούμε να τα ξεχάσουμε!

Για την πολύ καλή οργανωμένη εκτέλεση όλων των δραστηριοτήτων που περιελάμβαναν οι αγώνες να ευχαριστήσουμε θερμά τους  80 εθελοντές που συμμετείχαν, βοηθώντας όλους τους αθλητές να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]