Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίου :Θετικός απολογισμός της χορευτικής χρονιάς 2023-2024!

 



ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

Με μεγάλη συγκίνηση και ανείπωτη χαρά ολοκληρώσαμε και τη φετινή μας χορευτική χρονιά. 

Όλα τα χορευτικά μας τμήματα, είχαν την ευκαιρία να φορέσουν παραδοσιακές φορεσιές, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της χώρα μας. Οι χορευτές μας, έδωσαν όλη τη χρονιά τον καλύτερο τους εαυτό, εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητές τους όλους τους θεατές. Οι μικροί δε χορευτές μας, έκλεψαν τα βλέμματα του κοινού και απέσπασαν τα πιο θερμά χειροκροτήματα, δίνοντας μια ευχάριστη νότα κεφιού και αισιοδοξίας για την επόμενη γενιά που θα συνεχίσει την παράδοσή μας.

Οι δράσεις μας για τη χορευτική χρονιά 2023-2024 πολλές! Μαθήματα, σεμινάρια, αναβίωση εθίμων, εθελοντικές δράσεις, γλέντια, εκδρομές και πολύ Χορός.

Αναλυτικότερα: 

Συμμετοχή όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «White Christmas» στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Δημιουργία κονκάρδων με το λόγκο του Συλλόγου για τα Παιδικά – Εφηβικά Τμήματα.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Σταυράκι Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική μπαντίνα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και την παιδική Χορωδία της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυρακίου Ιωαννίνων. 

Χριστουγεννιάτικος στολισμός χωριού με τη βοήθεια εθελοντών.

Θεατρικό Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι, διαδραστικό παραμύθι και αφήγηση παραμυθιού για όλα τα παιδιά του χωριού:  «Πόσο κοντά μπορούν να μας φέρουν τα παραμύθια;» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σταυρακίου Ιωαννίνων με την εθελοντική συνδρομή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας παιδικών – εφηβικών τμημάτων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σταυρακίου - Ιωαννίνων με δώρο για όλους τους χορευτές μας, μπουφέ και πολύ χορό.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας ενηλίκων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σταυρακίου - Ιωαννίνων με δώρο για όλους τους χορευτές μας, μπουφέ και πολύ χορό. 

Εκδήλωση εκμάθησης κατασκευής Μαρτακίων που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς στη «Φλόγα Ιωαννίνων» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σταυρακίου – Ιωαννίνων.

Συμμετοχή καρναβαλιστών μας στην εκδήλωση της τελετής έναρξης του Καρναβαλιού Κατσικάς στην Κάλλαρη Ιωαννίνων.

Συμμετοχή τριών γκρουπ με δύο άρματα και καρναβαλιστές από όλο το χωριό στο Αποκριάτικο Καρναβάλι Κατσικάς.

Συμμετοχή όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων στα γαϊτανάκια του Δήμου Ιωαννίνων. 

Άναμμα Τζαμάλας στο Σταυράκι  και αναβίωση αποκριάτικων εθίμων.

Συνάντηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής στα Μετέωρα – Τρίκαλα.

Κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυρακίου Ιωαννίνων.

Διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής Λευκάδα – Πρέβεζα.

Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων Γυναικών και Εμφανίσεων στην αναπαράσταση Κουγκίου, στο Σούλι Θεσπρωτίας και εκδρομή στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Συμμετοχή όλων των παιδικών και εφηβικών χορευτικών τμημάτων στην Τοπική Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυρακίου Ιωαννίνων.

Συμμετοχή μας στο Αστικό γλέντι που διοργάνωσε ο «ΠΑΣ Περιβλέπτου».

Συμμετοχή του Β' χορευτικού παιδικού τμήματος στην εκδήλωση του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου».

Εθελοντικός καθαρισμός παρκάκι θεατράκι στο χωριό.

Καλοκαιρινό πάρτι λήξης της χορευτικής χρονιάς για όλα τα παιδιά του χωριού στο θεατράκι Σταυρακίου Ιωαννίνων με προβολή ταινίας, χορό, μπουφέ και δώρο έκπληξη για όλους τους ανήλικους που μας τίμησαν με την παρουσία τους ανεξαρτήτως από το αν ανήκουν ή όχι στις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου μας.

Συμμετοχή του Εφηβικού Χορευτικού Τμήματος, στο "1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών & Εφηβικών Τμημάτων" υπό τη διοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελιάς Ιωαννίνων.

Κατασκευή Τμημάτων παραδοσιακών φορεσιών.

Δημιουργία λαβάρου.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε σε όλους, ότι το έργο του Συλλόγου μας αποτελεί πολιτιστικό κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας μας και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, ενδυνάμωσης του ανθρώπινου σώματος,  προσφέρει χαρά, ισορροπεί την ψυχή και συσφίγγει τις σχέσεις μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα σωστό μέλλον στο Σύλλογο, προκειμένου να συνεχισθεί η παρουσία και η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η συνέχιση της παράδοσής μας, των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίου θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους χορευτές του, που για ακόμη μια χρονιά τον τίμησαν με την παρουσία τους. Παρακολουθώντας όλο το χρόνο το έργο των παιδιών μας, αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους, τη συνεχή και ανελλιπή παρουσία τους καθώς και για την προθυμία τους και την ευγένειά τους. 

Ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε 

τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, γεγονός που μας γεμίζει όρεξη και ενθουσιασμό να συνεχίσουμε το έργο που επιτελούμε,

τον χοροδιδάσκαλό μας, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, κο Καμηνά Δημήτρη για το σπουδαίο έργο του και την πολύτιμη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια στον Σύλλογο, 

την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης Σταυρακίου και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη, πατέρα Θεόκλητο, την Τοπική Κοινότητα Σταυρακίου και προσωπικά τον πρόεδρο κο Δημήτριο Μπούκα, τους  εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών για τη συνεχή στήριξη σε ότι τους ζητήσαμε καθώς και

τους όμορους συλλόγους που συνεργαστήκαμε άψογα έχοντας όλοι μας γνώμονα τη διατήρηση της παράδοσής μας και τη συνέχιση της.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας, όλους όσους συνετέλεσαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή πορεία του Συλλόγου μας καθώς και όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας, έχοντας σας δίπλα μας συμμάχους και συμπαραστάτες στις εκδηλώσεις και στις δράσεις μας. Χωρίς όλους εσάς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα και ας μην ξεχνάμε πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!!!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο με τις εγγραφές της νέας χορευτικής μας χρονιάς.

Καλό καλοκαίρι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]