ΜέΡΑ25/ Οι πολιτικές της ΝΔ κλείνουν τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αρτας




Στο έλεος των διαλυτικών πολιτικών της Ν.Δ.

και της αναλγησίας του υπουργού Γεωργιάδη η ΜΕΘ Άρτας

 

Για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας δυστυχώς είναι η ώρα Μηδέν, αφού οι δύο εντατικολόγοι του νοσοκομείου έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, για σοβαρούς λόγους υγείας. Η Μ.Ε.Θ. που έσωσε εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και που μέσα στην περίοδο του Covid 19 σήκωσε μεγάλο βάρος από τον αριθμό των εισαχθέντων περιστατικών, έχει μείνει με δύο γιατρούς!


Στην Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Άρτας σύμφωνα και με την ανακοίνωση των εργαζομένων της παράταξης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», λειτουργούν 7 κλίνες εντατικής θεραπείας, υπηρετούν 4 εξειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ, μία εξειδικευόμενη ιατρός και έχει ΤΡΕΙΣ κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού από τις οποίες δεν έχει προκηρυχθεί ΚΑΜΙΑ τα τελευταία χρόνια!


Οι ενέργειες των εργαζομένων και του σωματείου τους, οι αναφορές και οι εκκλήσεις προφορικές και έγγραφες, του Συντονιστή Διευθυντή της, Δρ. Χριστόδουλου Ναθαναήλ το προηγούμενο διάστημα, αγνοήθηκαν. Στις εκκλήσεις για άμεση προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού για την ΜΕΘ (έστω και επικουρικού) καθώς η λειτουργία ΜΕΘ 7 κλινών με μόλις 4 γιατρούς και με δεδομένη την επερχόμενη μακροχρόνια απουσία γιατρού λόγω ειδικής άδειας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας, δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Το ίδιο κάνουν και σήμερα, που πλέον και οι δυο γιατροί της ΜΕΘ θα απουσιάσουν μακροχρόνια; Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ!


Μήπως δεν τους νοιάζει κιόλας; Μήπως είναι πιο εύκολο να θεωρήσουν ότι οι 7 κλίνες είναι πολλές και καλό θα ήταν να μείνουν μόνο δύο, όσοι και οι γιατροί; Μήπως εξυπηρετείται η συστηματική αποδόμηση του ΕΣΥ, λιθαράκι – λιθαράκι, μέχρι που, ειδικά στην επαρχία, δεν θα έχει απομείνει πλέον τίποτα; Μήπως η μόνιμη σκέψη του Υπουργείου είναι η στρατηγική εξυπηρέτηση των στόχων του μεγαλοεπενδυτικού κεφαλαίου στην Υγεία, δηλαδή της CVC;


Μήπως θα αρχίσουν τα «εντέλλεσθε» και θα μετακινούνται γιατροί από άλλα νοσοκομεία αφήνοντας αυτά που υπηρετούν στο έλεός τους, μιας και για έναν εφημερεύοντα γιατρό ΜΕΘ είναι άγνωστο το διάστημα που θα απαιτηθεί να είναι στην θέση που θα μετακινηθεί;


Η επίκληση του δημοσιονομικού κόστους για την πλήρωση θέσεων είναι πια επικίνδυνο ανέκδοτο και από τα καθόλου πετυχημένα! Όταν το κόστος για ένα ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας μπορεί να φτάσει πάνω από 50.000 ευρώ για ένα μήνα, πιστεύει κανείς ότι εδώ και σχεδόν ΤΡΙΑ χρόνια δεν μπορεί να βρεθούν τα χρήματα για ένα ετήσιο μισθό γιατρού που ζήτημα είναι να ξεπερνά τις 40.000 ευρώ!


Η συμβολή των γιατρών της ΜΕΘ στην πράξη της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ανεκτίμητη και χάνεται από την αναλγησία του αρμόδιου Υπουργού και των περί αυτού υπευθύνων!


Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και εκφράζει την ανησυχία του, για την υγεία των πολιτών που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου.


• Το Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να προκηρύξει και τις ΤΡΕΙΣ κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού για την ΜΕΘ.

• Να εγκριθεί η πρόσληψη τουλάχιστον ΔΥΟ επικουρικών γιατρών για την ΜΕΘ και να σταματήσει ο εμπαιγμός του «δημοσιονομικού κόστους»!

• Να μην μειωθούν οι ανοιχτές κλίνες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου.


Ο αγώνας μας για να μείνει όρθιο το Εθνικό σύστημα Υγείας και οι δομές του είναι αγώνας ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]