Η ΛΑΣΥ για τη σημερινή συνεδρίαση της Περιεφερειακής Επιτροπής /Καταψήφιση του πριμ 447.000 € για την Εργοδυναμική Πατρών...

 


Με σκανδαλώδη υπουργική απόφαση, δίνονται σχεδόν 447.000 € στην Εργοδυναμική Πατρών ως πριμ έγκαιρης παράδοσης, επειδή τελείωσε το έργο της Στ. Νιάρχου  με πέντε (5) παρατάσεις και καθυστέρηση δύο ετών !  Η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» καταψήφισε την αποδοχή της υπουργικής απόφασης και ζήτησε από την Περιφέρεια Ηπείρου να προσφύγει στα δικαστήρια. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και με απόφαση της πλειοψηφίας η υπουργική απόφαση θα εφαρμοστεί. Έτσι, ενώ λεφτά για να ολοκληρωθούν τα έργα της Περιφέρειας δεν υπάρχουν (όπως αποδείχθηκε στην συνεδρίαση του απολογισμού μετά την ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης») η Περιφέρεια θα πληρώσει και πανωπροίκι στην Εργοδυναμική Πατρών. 

Στο κράτος των καπιταλιστών, όπου νόμος είναι το δίκιο του εργολάβου, είναι λογικό ο υπουργός να δικαιώνει την εταιρία αλλά και η Περιφέρεια να αποδέχεται την απόφαση. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση»  δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τέτοιες αποφάσεις που στερούν λαϊκό χρήμα από άλλα έργα για να δώσουν τσάμπα χρήματα στους λίγους και εκλεκτούς.   

Στα υπόλοιπα θέματα της σημερινής Περιφερειακής Επιτροπής, η πλειοψηφία της ΝΔ και χωρίς καμία αντίρρηση των εκπροσώπων των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν φανερά είτε σιωπηρά, ούτε μία ούτε δύο αλλά είκοσι έξι (26) απευθείας αναθέσεις έργων, όλες ύψους 24.800€ , όλες χωρίς τεχνική περιγραφή, όλες υπογεγραμμένες από τον ίδιο υπάλληλο της περιφέρειας σε μια μόλις εβδομάδα (την εβδομάδα 15 εως 22 Ιουλίου). Η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου», προφανώς καταψήφισε τέτοιου είδους έργα. Δήλωσε ότι στερούνται τεχνικής περιγραφής και δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση για τις δαπάνες οι οποίες είναι όλες στο ανώτατο όριο της απευθείας ανάθεσης. 

Με την ίδια πλειοψηφία ΝΔ και χωρίς καμία αντίρρηση των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκαν 4 πανομοιότυπα έργα συντήρησης πρασίνου (με απευθείας ανάθεση και αυτά) τα οποία είτε αφορούσαν στο πράσινο του Μετσόβου είτε στο πράσινο της Πλαταριάς και της Πέρδικας είχαν ακριβώς την ίδια τεχνική περιγραφή από την οποία προφανώς και δεν προέκυπτε η δαπάνη των 24.800€, αλλά και απολύτως κανένα άλλο στοιχεία (για την έκταση της παρέμβασης κλπ). 

Τέλος η ίδια πλειοψηφία των παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισε και έργα αποκατάστασης δρόμων (με εκσκαφές θεμελίων, διάστρωση σκυροδέματος κλπ) αλλά και έργα άρσης καταπτώσεων με πανομοιότυπες μελέτες υπογεγραμμένες από υπάλληλο με την ειδικότητα ΤΕ Γεωπονίας  (άσχετο με χωματουργικές ή κατασκευαστικές εργασίες) . 

Η δικαιολογία της επείγουσας εργασίας που πρέπει να γίνει, την οποία επαναλαμβάνει η πλειοψηφία της ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο και παπαγαλίζουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία λογική.  Δεν φυτρώνει ξαφνικά το πράσινο στους δρόμους ώστε να προκύπτει επειγόντως η ανάγκη συντήρησής του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]