Ο Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων στην 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στη Δίρφυ Ευβοίας





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Π.Ο.Σ.) στη Δίρφυ Ευβοίας με συμμετοχή άνω των 600 ορειβατών απ’ όλη τη χώρα. Η φετινή Π.Ο.Σ. διοργανώθηκε από τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και εκτός των άλλων είχε και τη μορφή διαμαρτυρίας κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα ελληνικά βουνά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην Εύβοια μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί 701 ανεμογεννήτριες αλλοιώνοντας δραματικά τα ορεινά τοπία της περιοχής. Όλοι οι σύλλογοι συμπαρατάχθηκαν με τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας στο θέμα της προστασίας της φύσης και υποσχέθηκαν κοινή δράση για να μείνουν οι μπουλντόζες έξω από τα Ελληνικά βουνά.

Ο Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων έλαβε μέρος στην Π.Ο.Σ. με 25 ορειβάτες οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία στα πανέμορφα ελατοδάση της Δίρφυος αλλά και από τη γνωριμία και αλληλεπίδραση με τους ορειβάτες της υπόλοιπης Ελλάδος. Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων κ. Άρης Μπαρτζώκας, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξαιρετική φιλοξενία και αναφέρθηκε στον αγώνα των Συλλόγων της Ηπείρου κατά της αλόγιστης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά και υδροηλεκτρικών φραγμάτων στα ποτάμια του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου. Τέλος, προέβαλε και το ευχάριστο γεγονός της συμμετοχής πολλών φοιτητών στις Κυριακάτικες εξορμήσεις του Συλλόγου, την ελπίδα της Ελληνικής Ορειβασίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων και οι άλλοι Σύλλογοι έδωσαν ραντεβού στην 83η Π.Ο.Σ., το 2025, η οποία θα γίνει όπως κάθε χρόνο το πλησιέστερο Σαββατοκύριακο στην εορτή του Προφήτη Ηλία, σε τοποθεσία η οποία θα αποφασιστεί στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Ο.Α. τον Ιανουάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]