Με την τραγωδία του Αισχύλου “Ικέτιδες” συνεχίζεται το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης

 


8o  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΩΔΩΝΗΣ

Με την τραγωδία του Αισχύλου “Ικέτιδες” συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα του 8ου φεστιβάλ Δωδώνης. Η παράσταση που αποτελεί συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 30 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στις 21:00.

Η πρεμιέρα δόθηκε στις 21 Ιουλίου στους Δελφούς και η Δωδώνη αποτελεί έναν από τους πρώτους της σταθμούς της μεγάλης περιοδείας του έργου που στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Η ένταξη της παράστασης στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Δωδώνης αποτελεί αναγνώριση της καταξίωσής του ως ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό θεσμό εφάμιλλο των σημαντικότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών γεγονότων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι “Ικέτιδες” είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο του Αισχύλου που έχει διασωθεί από την τετραλογία του «Δαναΐδες». Τη σκηνοθεσία υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη ενώ η μετάφραση είναι του Ιωάννη Γρυπάρη. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν σπουδαίοι ηθοποιοί όπως η καταξιωμένη τραγωδός Λυδία Κονιόρδου, ο Γιάννης  Τσορτέκης και ο Άκης Σακελλαρίου. Κορυφαίες Δαναΐδες οι Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου. 

Συμμετέχει 15 μελής χορός με προεξάρχουσα την Χριστίνα Σουγιουλτζή. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά από τις γυναικείες φωνές της χορωδίας και γεφυρώνει τη  διαδρομή από την Ανατολή ως τη Δύση, από το χτες στο σήμερα.

Οι «Ικέτιδες» είναι έργο ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό το οποίο μιλά για τη βία, τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις μοναδικές αρχές της δημοκρατίας. Πάνω από όλα όμως, θέμα του έργου και της παράστασης είναι «η πάλη της Γυναίκας με τον Άνδρα όταν αυτός είναι ο διώκτης κι εκείνη η κυνηγημένη. Η μεγάλη πρωτοτυπία του έργου έγκειται στο γεγονός ότι η κεντρική ηρωίδα είναι συλλογική. Οι πενήντα Δαναΐδες, εκπροσωπούν για τον Αισχύλο όλο το γυναικείο φύλο.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ στη γενική είσοδο και 5 ευρώ για δημότες δήμου Δωδώνης, ενώ παρέχεται ελεύθερη είσοδος για ανέργους δημότες Δωδώνης, παιδιά κάτω των 12 ετών και ΑμΕΑ. Ο Δήμος Δωδώνης και για την παράσταση αυτή διατηρεί το χαμηλότερο δυνατό εισιτήριο.  Προκράτηση όλων των θέσεων γίνεται στο TicketSevices.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]