Aρτινών Συνεργασία :Αποχή από τη συνεδρίαση του ΔΣ /Αλαζονική και απαξιωτική προς την Αντιπολίτευση η Δημοτική Αρχή

 


Η «Αρτινών Συνεργασία» δεν συμμετέχει στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σιαφάκα για την αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά της, προς τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης.

Η «Αρτινών Συνεργασία» δεν συμμετέχει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των ΝΠ αλλά και τον Πρόεδρο του ΔΣ Κώστα Πατήλα, για την αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά τους προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, μια στάση χωρίς σεβασμό προς τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι ο έλεγχος για χρηστή διοίκηση και η υποβολή προτάσεων, για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Απέναντι σε μια παράταξη, που διοίκησε τον Δήμο Αρταίων, τα τελευταία 9 χρόνια και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε ποσοστό 41%, εκπροσωπώντας 10.000 αρτινούς δημότες.


Οι λόγοι που τεκμηριώνουν τα παραπάνω είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Καταθέσαμε μέχρι τώρα 20 αιτήσεις/ερωτήσεις εγγράφως για διάφορα θέματα και δεν απαντήθηκε ΚΑΜΙΑ από τις Υπηρεσίες και τους Αντιδημάρχους. Εμείς ως πρώην δημοτική αρχή απαντούσαμε σε ΟΛΕΣ τις αιτήσεις της αντιπολίτευσης. 

2. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με κοινή μας αίτηση και μάλιστα 2 φορές, ζητήσαμε, να μας παραχωρηθεί κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος καθώς και γραμματειακή υποστήριξη για χρήση γραφείων εντός της πόλης, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 12 αρ.πρωτ.1835/8-1-2024 του Υπουργείου Εσωτερικών «Λειτουργία δημοτικών παρατάξεων. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ενέργεια. Σας γνωρίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε παραχωρήσει γραφεία στην αντιπολίτευση, στο δημοτικό κτήριο της Ορλάνδου.

3. Οι τρείς παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου με κοινή μας αίτηση, ζητήσαμε και μάλιστα 2 φορές: α) να αποστέλνονται ηλεκτρονικά οι προσκλήσεις και οι εισηγήσεις των θεμάτων όλων των επιτροπών και των νομικών προσώπων του Δήμου, στους επικεφαλής των παρατάξεων και β) Να αποστέλνονται ηλεκτρονικά οι προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις του Δήμου, τις συνδιοργανώσεις του Δήμου και για τις διάφορες εκδηλώσεις φορέων/συλλόγων κ.α, που ενημερώνεται το γραφείο Δημάρχου, σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

4. Ζητήσαμε 2 φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συγκαλέσετε μια διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ, για την κατασκευή του πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην λίμνη Πουρναρίου, όπως έγινε και το 2022, ώστε να δημιουργηθεί ένα παναρτινό μέτωπο από Δημοτικές Παρατάξεις, Κοινωνία των πολιτών, Φορείς και Πολιτικά πρόσωπα κατά της προοπτικής εγκατάστασης πλωτών Φ/Β στη Λίμνη Πουρναρίου. Δεν κάνατε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

5. Ζητήσαμε 2 φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συγκαλέσετε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ, ώστε να συζητήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις για τα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας (open mall), μιας και απασχολούν το σύνολο των εμπόρων και των δημοτών που δραστηριοποιούνται και κατοικούν, στο πεζοδρομημένο κέντρο της Άρτας. Να τροποποιηθεί η μελέτη, να μπουν στα ευρυχώρια και στις πλατείες παραστάσεις/μπορντούρες με χρώμα και να αντικατασταθούν οι ογκώδεις ζαρντινιέρες κ.α. Να πάρουμε αποφάσεις στήριξης των εμπόρων που πλήττονται κατά την κατασκευή των έργων της ανάπλασης του κέντρου.  Επίσης να καλέσετε να παρευρεθούν δια ζώσης και να τοποθετηθούν, τα μέλη της κριτικής επιτροπής αρχιτεκτονικών προσχεδίων, τους μελετητές, τον εργολάβο, τους αρμόδιους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και το ΤΕΕ παράρτημα Άρτας και το ΓΕΩΤΕΕ, τον Πρόεδρο της ΔΚ Αρταίων, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Δεν κάνατε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

6. Κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν απαντάτε επί της ουσίας και μας λέτε ψέματα, όπως πχ έγινε σε σχετικό μας ερώτημα, στην συνεδρίαση της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 26/4/2024, για την μεταφορά της χρηματοδότησης των 8 εκ.€ από το έργο της νέας γεφύρωσης στο τρίγωνο, πίσω από την φοιτητική εστία, στο έργο του νέου κλάδου της υφιστάμενης γέφυρας, αλλά και σε άλλα ερωτήματά μας.

7. Σας έχουμε ζητήσει σε πολλές συνεδριάσεις του ΔΣ από τις αρχές του έτους, να φέρετε πρόταση για λήψη απόφασης για το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), για να λειτουργήσει το ΞΕΝΙΑ ως Ξενοδοχείο, όπως δεσμευτήκατε προεκλογικά. Δεν κάνατε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

8. Λάβατε Απόφαση του ΔΣ, για την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων, χωρίς να μας προσκομίσετε τα δικαιολογητικά που ορίζει ο Νόμος, όπως έκθεση ακαταλληλότητας από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, πόρισμα από την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας, απόφαση τοπικού συμβουλίου.

9. Ζητήσαμε στο ΔΣ κατά την συνεδρίαση με τους αγρότες, να υπάρξει ένας τοπικός συντονισμός που να περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε τοπικό και πολιτικό επίπεδο, για την απαιτούμενη συνένωση δυνάμεων, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους αγρότες μας. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]