Μαγική Βραδιά Συμφωνικού Τάνγκο στα Ιωάννινα!!






Ενθουσιασμός και Συγκίνηση στη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Ιωαννίνων




Όταν συνδυάζονται ταλέντο και γνώση το αποτέλεσμα είναι μαγικό.





Ο Δήμος εμπιστεύτηκε αυτή τη φορά τρεις καταξιωμένου σολίστες της πόλης μας που ο καθένας στον τομέα του, έχουν διαγράψει μία πολύχρονη καλλιτεχνική πορεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Ο Νίκος Παπαδιώτης που με άνεση και εμπειρία ερμήνευσε εκπληκτικά τα Μελωδικά τραγούδια του Αργεντίνικου Τάνγο καθηλώνοντας  το κοινό που με δυνατό χειροκρότημα έδειχνε τον ενθουσιασμό του στη πανδεσία των ηχοχρωμάτων  της παράστασης.  


Ο Κώστας Ράπτης σολίστας του Μπαντονεόν με εμπειρία και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες σε Ελλάδα και Ευρώπη μας μετέφερε τον ήχο του Τανγκό.



Στην Ακρόπολη της πόλης μπροστά στο Μουσείο αργυροτεχνίας εκεί που η τέχνη των μαστόρων του ασημιού έχει αγκαλιάσει την τέχνη των μαστόρων της πέτρας του κάστρου για να δημιούργησαν το κατάλληλο σκηνικό για τις δονήσεις του ήχου της συμφωνικής με την μουσική του Αργεντίνικου Tango των Tangarto μέλος των οποίων ήταν για αρκετά χρόνια στις περιοδιες τους ο Κοντραμπασίστας   Απόστολος Παπαπέτρος καταξιωμένο μέλος της μουσικής οικογένεια της πόλης μας.


Τρεις μουσικοί που σε συνδυασμό με τη συμφωνική ορχήστρα  και το διεθνούς φήμης κουιντέτο Tangarto  έδωσαν ρεσιτάλ που όσοι το παρακολούθησαν μαγεύτηκαν από τις μελωδίες το ταλέντο και την επιβλητικότητα του χώρου.



Μια συμφωνική που ανέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες της ερμηνεύοντας εκπληκτικά ένα δύσκολο και απαιτητικό  ρεπερτόριο όπως αυτό του τανγκό με τις εξαιρετικές  ενορχηστρώσεις για την συμφωνική του μαέστρου και μέλους των Tangarto Θωμά Κοντογεώργη που διεύθυνε εκπληκτικά ο Υψηλού επιπέδου μαέστρος της συμφωνικής μας Γιώργος Χλιτσιος.  


Το κοινό για πρώτη φορά έκανε μια τόσο δυναμική παρουσία πάνω από 1200 άτομα κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του μουσείου, πράγμα που αποδεικνύει ότι το ένστικτο και η δίψα για καινούργιες μουσικές εμπειρίες είναι αλάνθαστο και οδηγός για δημιουργία παραστάσεων αυτού του επιπέδου.



Ένα μεγάλων μπράβο σε όλους τους συντελεστές και αναμένουμε ανάλογες εκδηλώσεις που θα μας κάνουν περιφανούς και θα μας γεμίζουν με εμπειρίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]