ΣΥΡΙΖΑ/Έκλεισε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου


 Έκλεισε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου


 


Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας, γεγονός που αποτελεί ένα πρωτοφανές πλήγμα όχι μόνο στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Άρτας αλλά και της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς η ΜΕΘ στην Άρτα εξυπηρετούσε και περιστατικά γειτονικών περιοχών.


Πρωτοφανές το πλήγμα, αλλά όχι αναπάντεχο. Ο «θάνατος» της ΜΕΘ δεν ήταν ξαφνικός, είχε προαναγγελθεί.


Παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την αναγκαιότητα προκήρυξης δύο οργανικών θέσεων ιατρών εντατικολόγων, παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και εκκλήσεις της βουλευτού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγας Γεροβασίλη, προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την οριακή κατάσταση στη ΜΕΘ και την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό, παρά την κραυγή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας, η ΜΕΘ, που το 2019 λειτουργούσε με πέντε εντατικολόγους, ένα χειρουργό, δύο καρδιολόγους και δύο αναισθησιολόγους, είχε μείνει τα τελευταία τρία χρόνια με δυναμικό δύο μόλις ιατρών και πλέον, μετά την αποχώρησή τους με μακροχρόνιες άδειες, αναγκαστικά αναστέλλει τη λειτουργία της.


Η κυβερνητική απαξίωση του Νοσοκομείου μας, η εμμονική τους αντίδραση σε οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν, μας έφθασαν σε αυτό το σημείο.


Η μόνη άμεση διέξοδος στη ραγδαία υποβάθμιση της υγείας μας και στην κατάσταση κινδύνου ζωής, που έχει επιφέρει η συνεχής κυβερνητική αδιαφορία, είναι η δυναμική αντίδραση των παραγόντων και των πολιτών της Άρτας. Ώστε, υπό το βάρος της παλλαϊκής επιτακτικής απαίτησης, να προβεί η κυβέρνηση στις αυτονόητες ενέργειες: Να προκηρυχθούν άμεσα οι δύο κενές οργανικές θέσεις με επείγουσες διαδικασίες και ταυτόχρονα να προσληφθούν άμεσα δύο επικουρικοί γιατροί, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη αλλά και ασφαλής λειτουργία της ΜΕΘ Άρτας.


Μέχρι να έρθει η ώρα που στο τιμόνι της χώρας να βρεθεί μια κυβέρνηση που θα έχει ως πυξίδα και προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολιτών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]