Παύλος Γερουλάνος: Να γίνεσαι καλύτερος από αυτό που ήσουν χθες

 


«Κάθε φορά που ένας λαός καλείται να δώσει το όλον της ψυχής του, για να πετύχει έναν στόχο, τότε φαίνεται ο πολιτισμός του, οι αξίες που τον χαρακτηρίζουν» λέει ο Παύλος Γερουλάνος σε μια διαφορετική συνέντευξη στο Reader.gr, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αποκαλύπτει πως είναι μανιώδης συλλέκτης ενθυμίων από Ολυμπιάδες και αναπολεί τις ημέρες εθνικής ευφορίας του 2004: «Ήταν μια εποχή που η Ελλάδα άνοιξε μια αυλαία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και έδειξε ό,τι καλύτερο διαθέτει».



Ερωτηθείς αν υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στον αγώνα του αθλητή και του πολιτικού, ο κ. Γερουλάνος αναφέρεται σε έναν στόχο που διέπει όλη την κοινωνία: «Να γίνεσαι καλύτερος από αυτό που ήσουν χθες» και προσθέτει: «Κάθε εμπειρία που βιώνεις, κάθε νίκη, ή και κάθε απογοήτευση, ακόμα και η κούραση της προσπάθειας, σε ανταμείβει, όταν βλέπεις ότι αυτό που άφησες πίσω σου έχει κάποια αξία».



Στο ερώτημα σε ποια νίκη μπορεί να αποσκοπεί η ελληνική κοινωνία, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, απαντά: «Στην αναγνώριση. Για μένα δεν νοείται για κανέναν άνθρωπο, καμία κοινωνία, το να δίνει διαρκώς, να κοπιάζει και να κάνει θυσίες, χωρίς να παίρνει κάτι πίσω, χωρίς να αναγνωρίζεται ο αγώνας της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]