Μερόπη Τζούφη /Κυβερνητικές παλινωδίες και αδιαφάνεια με την Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής


 Για πολιτικές παλινωδίες και ανασφάλειες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής για το διορισμό του εποπτικού συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

εδώ το σχετικό video: https://youtu.be/RKLQ-HF73Lc

Όπως ανέφερε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, η Επιτροπή αναβλήθηκε και χρειάστηκε να αλλάξει η σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου λόγω της άρνησης βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσουν υπέρ της καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη. Η «κατηγορία» ήταν ότι συμμετείχε στη σύνταξη του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφύλων, «φανερώνοντας τη διπροσωπία της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το θέμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως οι τακτικές της κυβέρνησης δυσχεραίνουν και αλλοιώνουν τον ρόλο της Επιτροπής, αλλά και του εποπτικού συμβουλίου της Εθνικής Αρχής.


Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη για αυξημένη εποπτεία στα ζητήματα βιοηθικής και τεκνοθεσίας ώστε «να αποτραπεί η ανάπτυξη παράνομων κυκλωμάτων και η εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών». Υπενθύμισε μάλιστα τα δραματικά περιστατικά εκμετάλλευσης γυναικών από βαλκανικές χώρες στη Κρήτη λόγω ελλιπούς εποπτείας. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το έργο της Επιτροπής είναι εξαιρετικά σημαντικό και ότι η διαφάνεια και η ανεξαρτησία της πρέπει να είναι διασφαλισμένες.


Ωστόσο, παρά την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση των προτεινόμενων επιστημόνων, εξέφρασε την ανησυχία της ότι η Επιτροπή πέφτει θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλοιώνοντας την ανεξαρτησία της. Καταλήγοντας, η Μερόπη Τζούφη δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών» λόγω των πολιτικών αδιεξόδων που υπονομεύουν την Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]