Άρτα /Αίτημα από το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για ενίσχυση της ΜΕΘ

 




Την Τρίτη 25/6/24 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα όργανα διοίκησης του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας Άρτας.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής για το ΔΣ του συλλόγου: Ενωμένοι εργαζόμενοι 5 έδρες, ΑΣΥ 2 έδρες. Για αντιπροσώπους στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Ενωμένοι εργαζόμενοι 15 έδρες, Αγωνιστική ενότητα ανατροπή 5 έδρες, ΑΓΣΥ 4 έδρες. Για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ Ενωμένοι εργαζόμενοι 6 έδρες, ΑΣΥ 2 έδρες, Αγωνιστική ενότητα ανατροπή 1 έδρα. Την Παρασκευή 5/7/24 συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του συλλόγου. Ομόφωνα αποφασίστηκε: Πρόεδρος Χρηστάκης Δημήτρης, Γραμματέας Πάντζος Περικλής, Αντιπρόεδρος Μπόκος Χρήστος, Ταμίας Παππά Χρύσα, Αν. γραμματέας Κλούμπα Κατερίνα, Μέλη Στύλιος Γιώργος, Χαττάρι Μάρκος.

 Μετά τη συγκρότηση, το Δ.Σ του συλλόγου επισκέφτηκε τον Διοικητή του νοσοκομείου και τέθηκε το άμεσο θέμα ενίσχυσης της Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό. Η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου νοσηλεύει ως 7 ασθενείς από όλη την Ελλάδα και έχει ετήσιο ποσοστό κάλυψης 100%. Σήμερα υπηρετούν σε οργανικές θέσεις 4 ειδικευμένοι ιατροί και έχει 3 κενές οργανικές θέσεις. Λόγω μακροχρόνιων αναγκαστικών αδειών λείπουν 2 ιατροί και έχουν απομείνει μόνο 2!!!! . Ζητήσαμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου την άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων καθώς και την κάλυψη με επικουρικό προσωπικό ως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού μονίμων ιατρών. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και πραγματοποιείται πλειάδα χειρουργικών επεμβάσεων. Επίσης εξυπηρετεί πέραν του νόμου της Άρτας και τους νόμους Πρέβεζας, Λευκάδας καθώς και μέρος του νόμου Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκη για κρεβάτια σε ΜΕΘ είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα όπου υπηρετεί ένας μόνιμος Ιατρός και ένας με μετακίνηση ενώ υπάρχουν 4 κενές θέσεις. Επίσης στο συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου υπάρχει έλλειψη σε τεχνολόγους και χειριστές .

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ζητήσουμε συνάντηση με το διοικητή της 6ής Υγειονομικής Περιφέρειας και με την ηγεσία του υπουργείου υγείας για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ                              ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΝΤΖΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]