Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Ο Επιθεωρητής» από τη Δωδωναία Σκηνή/Το πρόγραμμα των παραστάσεων

 


Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Ο Επιθεωρητής» από τη Δωδωναία Σκηνή. Η πρεμιέρα έγινε χθες, Δευτέρα στο Μαντείο Δωδώνης με πλήθος κόσμου να απολαμβάνει την απολαυστική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ και να καταχειροκροτεί τους ηθοποιούς που απαρτίζουν την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Δωδώνης. Τη σκηνοθεσία του έργου έκανε ο Δημήτρης Κατσάνος ο οποίος έχει και την οργανωτική διεύθυνση της ομάδας. 

«Ο Επιθεωρητής» είναι μια απολαυστική κωμωδία παρεξηγήσεων που έγραψε ο σπουδαίος Ρώσος συγγραφέας Νικολάι Γκόγκολ η οποία θίγει και διακωμωδεί ζητήματα όπως η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η κατάχρηση εξουσίας. Το έργο διαρκεί μία ώρα και σαράντα λεπτά και είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια ενώ συμμετέχουν σε αυτό δεκαπέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί. Η δράση εξελίσσεται σε μια  μικρή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας, όπου η είδηση για μια επικείμενη επίσκεψη ενός κρατικού επιθεωρητή δημιουργεί πανικό στους διεφθαρμένους τοπικούς άρχοντες. Όταν λοιπόν φθάνει στην πόλη τους ένας άγνωστος όλοι τον περνούν για επιθεωρητή και αρχίζουν να τον καλοπιάνουν με συνέπεια ένα γαϊτανάκι από παρεξηγήσεις και ευτράπελα. «Ο Επιθεωρητής» είναι μια καλοστημένη και καυστική κοινωνική σάτιρα μέσα από την οποία αναδεικνύονται καθεστωτικά χαρακτηριστικά της εξουσίας όπως η αδικία και ο δεσποτισμός.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Χρυσούλα Δάλλα τόνισε πως οι  προσπάθειες του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού δεν περιορίζονται μόνο στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Δωδώνης, τις εκδηλώσεις του οποίου οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με συμβολικό εισιτήριο πέντε ευρώ, αλλά συνεχίζονται και με μια σειρά άλλες δράσεις. Με στόχο να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Δήμος Δωδώνης έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με όμορφες και απολαυστικές βραδιές γεμάτες ήχο, φως, γέλιο και συγκίνηση. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και μουσικές βραδιές κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 

Στην προσπάθεια αυτή, επεσήμανε η κυρία Δάλλα, η Δωδωναία Σκηνή  αποτελεί την αιχμή του δόρατος αφού θα δώσει  δέκα συνολικά παραστάσεις του «Επιθεωρητή» σε κοινότητες του Δήμου. Κάλεσε, δε, και τους κατοίκους των Ιωαννίνων να συνδυάσουν μια επίσκεψη στα όμορφα και καταπράσινα χωριά του Δήμου Δωδώνης με την παρακολούθηση κάποιας παράστασης.  

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων του «Επιθεωρητή» είναι:

23/07 Επισκοπικό

24/07 Γεωργάνοι

28/07 Αγία Τριάδα

31/07 Θεριακήσι

01/08 Ζωτικό

16/08 Αχλαδέα

18/08 Δραμεσιοί

19/08 Πολύγυρος

21/08 Αρτοπούλα


Όλες οι παραστάσεις του έργου «Ο Επιθεωρητής» ξεκινούν στις 21:30 και είναι δωρεάν για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]