Ιωάννινα/Ανυποχώρητοι οι εστιακοί φοιτητές...

 


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στις 08/07 ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Π.Ι. (ΣΕΦΠΙ), πραγματοποίησε περιφρούρηση των δωματίων και κινητοποίηση  έξω από τα γραφεία της Εφορίας Φοιτητικών Κατοικιών, ενάντια στις εξώσεις εστιακών φοιτητών που επιχειρεί να επιβάλει η Διοίκηση. Στο κάλεσμα του ΣΕΦΠΙ ανταποκρίθηκαν αλληλέγγυοι φοιτητές, συνδικαλιστές και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού. Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στον εξευτελισμό της διοίκησης που τους καλεί να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της απέναντι μας (εξώσεις, διαγραφές κλπ). Οι εστιακοί εφαρμόζουμε στην πράξη την απόφασή μας:                                                            

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ,  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,  ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ!

Η προσπάθεια της Διοίκησης που «πρυτανεύει» μόνο στην αυθαιρεσία να τρομοκρατήσει τους εστιακούς φοιτητές, έχει πέσει στο κενό. Την ώρα που προσπαθεί να παρουσιάσει τις Φοιτητικές Εστίες ως «μπάχαλο» και «άντρο» ανομίας στα ΜΜΕξαπάτησης που χρυσοπληρώνει, αρνείται να διαψεύσει ότι θα τις ξεπουλήσει σε ιδιώτες. Δεν θα ανεχτούμε να μας διώξουν από τα δωμάτιά μας και να εγκαταλείψουμε τις σπουδές μας, για να δώσει η Μπατιστάτου τις Φοιτητικές Εστίες δώρο σε κάποιον ιδιώτη-φίλο δικό της και της Κυβέρνησης της ΝΔ!

Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του αγώνα και δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε μέχρι το τέλος. Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας για κάθε εστιακό φοιτητή. Είναι ένας συνολικός αγώνας για την υπεράσπιση της Φοιτητικής Μέριμνας και της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Αν κάνουμε έστω και ένα βήμα πίσω, είναι σίγουρο ότι θα επιτεθούν άγρια σε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Να σταματήσουμε τις επιθέσεις των δήθεν «άριστων» της Κυβέρνησης και των Συμβουλίου Διοίκησης, που κλιμακώνονται απέναντι στους εστιακούς και γενικότερα στα φτωχότερα στρώματα των φοιτητών. Να ακολουθήσουμε τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα. Να δημιουργήσουμε εστίες αγώνα παντού. Μέχρι να τους τιμωρήσουμε για τις αυθαιρεσίες τους, για τα εγκλήματα και την αλαζονεία τους. Καλούμε όλη την κοινωνία να έρθει μαζί μας στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]