Η αποτελεσματικότητα της Π.Υ Πάργας απέτρεψε μεγάλη πυρκαγιά στο Καναλάκι/Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία

 



Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς συγχαίρει  την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 10/7/2024 στην περιοχή 2 εκκλησιές στο Καναλάκι Πρέβεζας.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό με πρόθεση και σε αυτό βοήθησαν εξαιρετικά οι κάμερες πυροπροστασίας που έχουν τοποθετηθεί ώστε αφενός να αποτραπεί η μεγαλύτερη έκταση της πυρκαγιάς καθώς η περιοχή θα είναι δυσπρόσιτη και θα δυσκόλευε το έργο της Πυροσβεστικής και αφετέρου να βοηθήσουν τις Αρχές για τα αίτια τις φωτιάς και τον εντοπισμό των δραστών ή του δράστη.



Συμμετείχαν συνολικά στην κατάσβεση 55 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα  πυροσβεστικά οχήματα από τη Π.Υ Πάργας, Π.Υ Πρέβεζας, Π.Υ Ηγουμενίτσας, Π.Κ Παραμυθιάς, Π.Κ Θεσπρωτικού, καθώς και δυνάμεις από το 2ο Π.Σ Ιωαννίνων. Από αέρος την επιχείρηση υποστήριξαν ένα Canadair, ένα PZL και έξι AIR TRACTOR καθώς σημαντική ήταν και η συμβολή από τα μηχανήματα του Δήμου Πάργας και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου που συντέλεσαν στον περιορισμό και εν τέλει κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]