Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων /Δήμος Ιωαννιτών :Έβγαλαν τη βάρδια της καθαριότητας να δουλεύει -ξανά χθες- μέσα στο λιοπύρι

 



Ενώ η εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της εργάτριας καθαριότητας από την ζέστη είναι ακόμα σε εξέλιξη, οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών χθες, έκαναν την αποκομιδή απορριμμάτων σα να μην συμβαίνει τίποτα με  38οC στις 3:00 το μεσημέρι! 

Είναι άγνωστο αν ο Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου ζήτησε αυτά τα ελάχιστα που επιβάλει ο Νόμος όταν ο δείκτης θερμικής καταπόνησης ξεπερνά τα όρια.  

Επίσης είναι άγνωστο πόσο υψηλότερη από τους 38οC ήταν η θερμοκρασία χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης που δούλευαν οι εργάτες και βέβαια η δουλειά δεν ήταν στον ίσκιο (οι επίσημες μετρήσεις γίνονται στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου  στην Πανεπιστημιούπολη, όσο και στον Μετεωρολογικό Σταθμό της ΕΜΥ στο Αεροδρόμιο). 

Ακόμα όμως και αν τυχόν ζήτησε ο Τεχνικός Ασφαλείας τα ελάχιστα που επιβάλει ο νόμος, είναι δεδομένο ότι για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην λάβει απολύτως κανένα μέτρο, να μην δώσει καν ένα μπουκάλι κρύο νερό (όπως υποχρεώνει ο νόμος)  στους εργαζόμενους που σταματούσαν κάθε μισή ώρα να αγοράσουν νερά και να δροσιστούν ώστε να βγάλουν τη βάρδια. 

Το Σωματείο έχει διαμαρτυρηθεί δεκάδες φορές. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ξέρει την επικινδυνότητα της κατάστασης και με πλήρη επίγνωση επιλέγει να θέτει τις ζωές των εργαζόμενων σε κίνδυνο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]