Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών /Ιωάννινα:Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στις πρώτες εξώσεις ...

 


Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων(Π.Ι.) έχει απειλήσει ότι θα προχωρήσει την Δευτέρα 8/7, στις πρώτες εξώσεις φοιτητών από τις Φοιτητικές Κατοικίες. Είναι μόνο η αρχή, αφού με την εφαρμογή του εκτρωματικού Εσωτερικού Κανονισμού(Ε.Κ.) σχεδόν οι μισοί εστιακοί φοιτητές θα υποστούν έξωση πριν το νέο ακαδημαϊκό έτος, ενώ οι υπόλοιποι θα διωχθούν την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για φοιτητές που διανύουν το 1ο και το 2ο έτος σπουδών τους, που κέρδισαν στον «διαγωνισμό φτώχειας και εξαθλίωσης», αλλά «δεν πληρούν τις προϋποθέσεις» του Ε.Κ., επειδή δεν πληρώνουν τα χαράτσια των 40 ευρώ και δεν έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων στις 2 προηγούμενες εξεταστικές.

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών (Σ.Ε.Φ.Π.Ι.), μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, εμποδίζει κάθε προσπάθεια εφαρμογής του Ε.Κ., που θα σημάνει την ουσιαστική κατάργηση της Φοιτητικής Μέριμνας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ

Η υπεράσπιση της Φοιτητικής Μέριμνας και της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιτίθεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο σε όλα τα κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, κ.α.).

Καλούμε κάθε φοιτητή, εργαζόμενο, σύλλογο, σωματείο και συλλογικότητα, να στηρίξει την κινητοποίηση του Σ.Ε.Φ.Π.Ι. την Δευτέρα 8/7 στις 11:00, μπροστά από τα γραφεία της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών (έναντι της Λέσχης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]