Προσφυγή Συλλόγου ΟΤΑ κατά της απόφασης τροποποίησης (ΟΕΥ) Δήμου Ιωαννιτών



Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων προσέφυγε κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) για την ενσωμάτωση των καταργούμενων νομικών προσώπων. 

Ανάμεσα στους λόγους της προσφυγής ο Σύλλογος ΟΤΑ, επικαλούμενος τη μαρτυρία των μελών του που ήταν παρόντα στη συνεδρίαση και πήραν το λόγο,  αλλά και το βίντεο της συνεδρίασης  (https://www.youtube.com/watch?v=r0upK0Tr30s&t=6761s) αναφέρει ότι στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  έγιναν προσθήκες αλλά και τροποποιήσεις  μετά τη λήξη της συνεδρίασης. 

Ως προς τη λειτουργία των δομών ο Σύλλογος προσφεύγει γιατί στον ΟΕΥ δεν προβλέπεται θέση παιδιάτρου, η οποία είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία αλλά και απαραίτητη για την έγκριση των δικαιολογητικών των παιδιών κατά τις εγγραφές. Πέρα από το τυπικό μέρος, η απόφαση να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί χωρίς παιδίατρο (η σύμβαση του οποίου λήγει στις 31 Ιούλιου και αν δεν αλλάξει κάτι δεν μπορεί να προσληφθεί νέος), αποτελεί άμεση υποβάθμιση των δομών, για την οποία προειδοποιούσε ο Σύλλογος.   

Προβλήματα στη λειτουργία όμως προκύπτουν και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο δομείται η Διεύθυνση Προσχολικής Ηλικίας και Δημιουργικής Απασχόλησης (Παιδικοί/Βρεφικοί Σταθμοί - ΚΔΑΠ). Η Διεύθυνση δεν ασκεί καμία εποπτεία - μέριμνα στο Τμήμα ΚΔΑΠ αλλά το Τμήμα ΚΔΑΠ της Διεύθυνσης ασκεί τα καθήκοντα της γραμματειακής υποστήριξης ολόκληρης της Διεύθυνσης των 17 Τμημάτων!  

Αυτή η διάχυση ευθυνών αντικειμενικά θα δημιουργήσει διοικητικά προβλήματα που θα υποβαθμίσουν συνολικά τη λειτουργία των δομών οι οποίες έχουν καθημερινά μεγάλο όγκο διοικητικής δουλειάς καθώς εξυπηρετούν εκατοντάδες παιδιά και γονείς, και απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους. 

Το θέμα επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους αλλά η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων  προχωρά με πλήρη επίγνωση σε αυτή τη λειτουργία της Διεύθυνσης γιατί επιδιώκει να κλείσει κι άλλα ΚΔΑΠ, καθώς όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος αλλά αντίθετα όφειλαν να προσληφθούν κιόλας για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης. 

 Να σημειωθεί ότι μέσω του προγράμματος   ΕΣΠΑ   για   τους παιδικούς   σταθμούς, απασχολείται ήδη διοικητικό προσωπικό για την διοικητική υποστήριξη της Διεύθυνσης, αλλά η Δημοτική Αρχή επιλέγει να αποσπάσει άλλους εργαζόμενους απ τα ΚΔΑΠ, προφανώς για να τα κλείσει. 

Τέλος, η Δημοτική Αρχή αποκλείει από τις θέσεις ευθύνης στη Δ/νση Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ κλπ) κλάδους και ειδικότητες πτυχιούχων της ίδιας σχολής (της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας) με τους κοινωνικούς λειτουργούς, υποτίθεται, λόγω μη συνάφειας με το εξειδικευμένο αντικείμενο, ενώ επιτρέπει την κατάληψη της θέσης ευθύνης σε ΠΕ Διοικητικούς Υπαλλήλους (κατηγορία στην οποία εντάσσεται οποιοσδήποτε πτυχιούχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  πχ Φιλόλογος, Κτηνίατρος, Τοπογράφος κοκ) . 

Γιάννενα 8 Ιουλίου 2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]