Αύριο η υπογραφή της σύμβασης του έργου “Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας



Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή  στη 1 το μεσημέρι στο Διοικητήριο Λευκάδας η υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας» προυπολογισμού 145 εκ. ευρώ  με την ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού 104 χιλιομέτρων, από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα. Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης οικισμών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι,όπως σημειώνει σε σχετικό post στο facebook η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής του έργου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων 36 μήνες είναι για κατασκευαστικές εργασίες και 4 μήνες είναι η δοκιμαστική λειτουργία. Μετά τη βεβαίωση περαίωσης, τη λήξη, δηλαδή, της δοκιμαστικής περιόδου, ο ανάδοχος θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για 36 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]