H κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Ιωάννινα...στη Βουλή

 


Για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Ιωάννινα.

Στις 26 Ιούνη αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τη συντήρηση, λειτουργία και ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μεταλλικό πάνελ αποκολλήθηκε από το στέγαστρο του κλειστού κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας και αιωρούνταν πάνω από την πισίνα. Η από τον Υφυπουργό Αθλητισμού διορισμένη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ με μία αδιανόητη ανακοίνωση ενημέρωσε γονείς, αθλούμενους, τους κατοίκους της πόλης «ότι καταβάλλονται προσπάθειες στο μέτρο των δυνατοτήτων», την στιγμή που θα μπορούσε να θρηνούσαμε θύματα αν το πάνελ έπεφτε την ώρα που τα παιδιά κολυμπούσαν. Επίσης σκουριές αποκολλώνται και πέφτουν μέσα στην πισίνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ ρωγμές προκαλούν συστηματική εισροή βρόχινου νερού.

Η εικόνα εγκατάλειψης, μαρασμού και επικινδυνότητας των χώρων είναι παρόμοιες σ’ όλες τις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου. Το Πανηπειρωτικό στάδιο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Στο γήπεδο στίβου, το μοναδικό ολυμπιακών προδιαγραφών στην πόλη, το ταρτάν είναι διαλυμένο. Δεν υπάρχει κανένας στεγασμένος χώρος, ώστε να επιτρέπει την άθληση στο στίβο σε μέρες με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χαρακτηριστικά οι σύλλογοι με υπόμνημά τους προς τη διοίκηση αναφέρουν: «Αυτή τη στιγμή τα παιδιά προπονούνται σε ένα στάδιο με κατεστραμμένο ελαστικό τάπητα, με κατεστραμμένα σκάμματα, με ανύπαρκτες βαλβίδες, με στρώμα ύψους που σαπίζει στη βροχή… Όταν βρέχει τα παιδιά προπονούνται στο διάδρομο (1μέτρο επί 1,80 ύψος) κάτω από την κερκίδα από όπου βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο! …».

Ο χώρος κάτω από τις κερκίδες φιλοξενεί αθλήματα ενόργανης, ρυθμικής, τραμπολίνο, judo κ.α. Ωστόσο η μη επαρκής συντήρηση του οικοδομήματος έχει ως αποτέλεσμα ανάμεσα στα άλλα και την εισροή υδάτων. Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία προσπαθούν χωρίς καμία βοήθεια να ανταπεξέλθουν στις δυσχερείς συνθήκες πραγματοποιώντας κάθε είδους εργασία με δικά τους έξοδα. Η κεντρική θέρμανση δε λειτουργεί. Οι χώροι που προορίζονται για το κοινό βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι. Δεν υπάρχει μέριμνα να ανάβουν οι προβολείς. Υπάρχουν μπασκέτες κατεστραμμένες, δάπεδο ξεχαρβαλωμένο, γηπεδάκια ποδοσφαίρου εκτός λειτουργίας.

Η κατάσταση παντού είναι τραγική. Για αυτό το λόγο απαιτείται άμεσα:

- Αντικατάσταση του στεγάστρου στο κλειστό κολυμβητήριο, ενεργειακή αναβάθμισή του, ανανέωση του μηχανολογικού του εξοπλισμού, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του χωρίς να διακοπεί η μακροχρόνια πρόσβαση στους αθλούμενους και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

- Λειτουργία του φωτισμού στο Πανηπειρωτικό στάδιο στους χώρους για το κοινό,  αποκατάσταση των φθορών σε δάπεδα, μπασκέτες, γηπεδάκια και άλλους παρακείμενους χώρους και  αντικατάσταση του ταρτάν στο στίβο του Πανηπειρωτικού.

-  Δημιουργία κλειστού χώρου για τη διεξαγωγή των αθλημάτων του στίβου.

- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη απρόσκοπτη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. στις αργίες, απ’ τις ελάχιστες μέρες του χρόνου, που έχουν τη δυνατότητα οι λαϊκές οικογένειες να τις επισκεφτούν συναντάνε απαγορευτικό), την εφαρμογή του θερινού ωραρίου, που καταχρηστικά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τα παραπάνω.

                                                                                      Ο Βουλευτής

   Έξαρχος Νίκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]