Mε δύο μόνο ιατρούς ...η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας

 


Για ακόμη μια φορά το υπουργείο επιλέγει να αγνοεί συνεχώς τα αιτήματα των κλινικών του ΕΣΥ, των ενώσεων και της ομοσπονδίας για την προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, οδηγώντας σε ασφυξία τα περισσότερα τμήματα των νοσοκομείων της χώρας.

Το τελευταίο θύμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής είναι η Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ που θα παραμείνει τους επόμενους μήνες με δύο μόνο ιατρούς, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Παρά τις προσπάθειες του Διευθυντή της για προκήρυξη 2 κενών οργανικών θέσεων τα τελευταία τρία χρόνια το αίτημα δεν εισακούστηκε ποτέ και τώρα, μετά την αποχώρηση με μακροχρόνιες άδειες δύο συναδέλφων όπως αναφέρει με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Άρτας στις 02/07/24, η Μ.Ε.Θ. αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η πολιτική του πάμε και όπου βγει, έχει εξαντλήσει το υγειονομικό προσωπικό και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η υπερεφημέρευση και οι συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης οδηγούν στην διάλυση σε ότι έχει απομείνει όρθιο και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Ζητούμε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα του Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. για την προκήρυξη 2 κενών οργανικών θέσεων (με επείγουσες διαδικασίες και όχι τον Οκτώβριο) και ταυτόχρονα την άμεση πρόσληψη 2 επικουρικών ιατρών για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της Μ.Ε.Θ.! Η διοίκηση δε φείδεται χρημάτων όταν πρόκειται να αναθέσει την καθαριότητα σε εργολάβο που έχει αξιώσεις 55.000€ το μήνα, αλλά για τη διατήρηση της Μ.Ε.Θ. δυσκολεύεται να δεσμεύσει 36.000€ για έναν χρόνο και αναμένει διευκρινήσεις για το χρονικό διάστημα απουσίας τον συναδέλφων όταν οι ανάγκες είναι άμεσες και δεν υπάρχει καμία εφεδρεία στο ιατρικό προσωπικό. 

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζει για 10 μήνες με δυο μόνιμους ιατρούς και η Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Αγρινίου και για τις ανάγκες λειτουργίας της μετακινούνται ιατροί από τις Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Ι. και Γ.Ν. Χατζηκώστα.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η πολιτική απαξίωση του Ε.Σ.Υ. που έχει οδηγήσει τα περισσότερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία σε μια ισορροπία του τρόμου. Οι εκκλήσεις μας είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες για τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ., οφείλουν πλέον οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση στήριξη του.

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]