Ιωάννινα :Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση ΙnnoHealth Satellite Event #4: “Χρόνιοι πάσχοντες στην ψηφιακή εποχή”


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τέταρτο InnoHealth Satellite event με θέμα “Χρόνιοι πάσχοντες στην ψηφιακή εποχή”, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες 1 Ιουλίου στον χώρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Συσκευασίας και Ασφάλειας στην Αγροδιατροφή (Ε.Ι.Σ.), όπου θα λειτουργήσει επίσημα από τον Σεπτέμβριο 2024, το JOIST Space Ιωαννίνων. Η εκδήλωση αποτέλεσε την τελευταία στάση της διαδρομής των InnoHealth Satellites Events, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με τη διεξαγωγή της διήμερης υβριδικής εκδήλωσης InnoHealth Forum 2024, στη Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST και online, στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2024.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο κόμβος καινοτομίας Health Hub, o Δήμος Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών του ΙΤΕ και το DS4Health, ενώ υποστηρικτής ήταν το Κέντρο Ικανοτήτων Pytheia. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης κα Αγνή Νάκου, ο Αντιπρύτανης Έρευνα, Καινοτομίας και Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Ματίκας και ο Καθηγητής “Βιοϊατρικής Τεχνολογίας” στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνδεδεμένος με το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών - ΙΤΕ, κ. Δημήτρης Φωτιάδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σημαντικές πτυχές σε σχέση με τη διαχείριση και παρακολούθηση των χρόνιων παθήσεων. Συνδυαστικά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην τεχνολογία και στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην ποιότητα ζωής των ασθενών χρόνιων παθήσεων και των οικείων τους.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους συμμετέχοντες, καθώς ανέδειξε σημαντικά ζητήματα και προκλήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις  βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ειδικών στον χώρο της υγείας. Επιπρόσθετα, μέσα από τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον χώρο του E.Ι.Σ., στον οποίο από τον Σεπτέμβριο 2024, θα λειτουργεί επίσημα το νέο JOIST Innovation Space Ioannina.

 Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, το JOIST Innovation Space Ioannina σε συνεργασία με το Ε.Ι.Σ. και τα εργαστήριά του, θα παρέχουν ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της γνώσης  τόσο στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων όσο και στη  ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα, θα παρέχονται υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου, ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων και prototyping σε νεοφυείς επιχειρήσεις και startups, καθώς και σε βιομηχανίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα ιδιαίτερα στους τομείς της αγροδιατροφής, της υγείας, της ασφάλειας τροφίμων και συσκευασία προϊόντων.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]