Η Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου για τη 12ωρη επιχείρηση διάσωσης των 3 ορειβατών /Το μονοπάτι είναι δύσβατο και πολύ επικίνδυνο Πρέπει να συντηρηθεί ....

 


Στην επιχείρηση ευρέσεως και διάσωσης των τριών Ελλήνων πεζοπόρων συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου το Σάββατο 17 Αυγούστου στο μονοπάτι Πηγές του Αχέροντα -  Πύλες του Άδη. 

  Άμεση ήταν η  ανταπόκριση δύο έμπειρων διασωστών - μελών  της ομάδας Διάσωσης Καναλακίου στο κάλεσμα  του διοικητή της Π.Υ. Πάργας Βασίλη Γιάννου προκειμένου να συμβάλλουν ώστε οι πεζοπόροι να βρεθούν υγιείς και να μεταφερθούν με ασφάλεια.

Η επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε από  κοινού με την 5η Ε.Μ.Α.Κ και του διοικητή της Αν/χου Αθανάσιο Γκόλια και τον διοικητή της Π.Υ.Ν. Πρέβεζας Πύραρχο Λαμπρο Κίτσιο. Διήρκησε συνολικά 12 ώρες έχοντας αίσιο τέλος και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από τα δύο σημεία εκκίνησης του μονοπατιού. Οι τρεις πεζοπόροι έστειλαν μέσω του 112 έκκληση για βοήθεια καθώς αδυνατούσαν να συνεχίσουν και να απεγκλωβιστούν από το μονοπάτι.  

  Το συγκεκριμένο μονοπάτι από την Σκάλα της Τζαβέλαινας προς τις Πύλες του Άδη και αμφίδρομα είναι δύσβατο και πολύ επικίνδυνο. Υπάρχουν σημεία που έχουν χαλάσει και το μονοπάτι κόβεται απότομα σε αρκετά σημεία που το καθιστά απροσπέλαστο και μη επισκέψιμο.

  Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης τονίζει ότι το μονοπάτι πρέπει να συντηρηθεί και να διορθωθεί το γρηγορότερο με όλα τα κατάλληλα μέσα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια ή χειρότερα περιστατικά.

Έως ότου, όμως, το εν λόγω μονοπάτι αποκατασταθεί πρέπει επειγόντως να σημανθεί ως ακατάλληλο για πεζοπορία και από τα  δύο σημεία εκκίνησης και να κοινοποιηθεί επισήμως από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Παράλληλα, κάνουμε έκκληση σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη φύση πεζοπορώντας ας ξεκινήσουν με εύκολα και μικρά μονοπάτια και πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εποχή.

Η Ε.Ε.Ε.Δ Καναλακίου συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία που είχαν καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]