Β.Τζουμέρκα/300.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Ματσούκι

 


Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε ένα σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κοινότητας Ματσουκίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής.


 


Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, η Πράξη «Έργα πρόληψης από πλημμύρα στην Τ.Κ. Ματσουκίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025», με συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να εξασφαλίζεται στο σύνολό της από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).


Το έργο αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις), που εκδηλώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 και προκάλεσαν καταστροφές στο οδόστρωμα και σε τεχνικά έργα της περιοχής. Το τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνει την αντικατάσταση της υπάρχουσας τάφρου του περιφερειακού δρόμου του οικισμού Ματσουκίου με νέα μεγαλύτερη τάφρο μήκους περί τα 1.800 μ., καθώς επίσης και την κατασκευή περί των τριών κιβωτοειδών οχετών και ενός τοίχου αντιστήριξης. Με την ολοκλήρωση της πράξης το μεγαλύτερο τμήμα της δημοτικής οδοποιίας θα καταστεί ασφαλές και λειτουργικό προς χρήση για το σύνολο των διερχομένων πεζών και οχημάτων.


«Ως δημοτική αρχή οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, όπως και στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για την υποστήριξη του στον καθημερινό αγώνα, που δίνουμε για να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων, σε όλα τα επίπεδα, για την κάλυψη μικρών και μεγάλων αναγκών», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]