Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων αναγορεύεται “Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στην Ελλάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά!



Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συγχαίρουν θερμά τους Senior και Junior Ambassadors για την αξιολόγησή τους με 96/100 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – EPAS" για το σχολικό έτος 2023-24. Αξίζει να επισημανθεί ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο έχει μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα, κατά τη φετινή χρονιά, συμμετείχαν 120 σχολεία και η επιτυχία του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων αποτελεί σημαντικό επίτευγμα, μιας και η συγκεκριμένη βαθμολογία που έλαβε το κατατάσσει στις κορυφαίες θέσεις πανελλαδικά. Επίσης, η επίσημη αναγόρευση του σχολείου ως “Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στην Ελλάδα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί ύψιστη διάκριση, μεγάλη τιμή και αναγνώριση των   συνεχών, άοκνων προσπαθειών και της υψηλού επιπέδου δουλειάς που πραγματοποιούνται.  

«Είμαστε ευγνώμονες και συνάμα υπερήφανοι για τις ομάδες των έξι εκπαιδευτικών, των δώδεκα μαθητών/τριών, καθώς και των σαράντα εθελοντών μαθητών/τριών που εργάστηκαν ακατάπαυστα αποδεικνύοντας ότι με πίστη, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, συλλογική προσπάθεια και εποικοδομητικές συνεργασίες όλα είναι δυνατά!» αναφέρει στη συγχαρητήρια ανακοίνωση η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη. 

Ειδικότερα, η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και αποτελούνταν από επτά ενότητες. Οι πέντε βαθμολογημένες ενότητες αφορούσαν τις δράσεις που υλοποίησε το σχολείο για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024 (23/25 μονάδες), δράσεις σχετικές με το θέμα «Ψηφιακός Εγγραμματισμός και Μετασχηματισμός» (23/25 μονάδες), δράση για την «Ημέρα της Ευρώπης» (25/25 μονάδες), δημιουργία και χρήση ενός ψηφιακού/φυσικού σημείου πληροφόρησης της Ε.Ε. (10/10 μονάδες) και συμμετοχή και δράσεις στο Δίκτυο Εθελοντών Together.eu (15/15 μονάδες).

 «Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα τους/ις βοήθησε να κατανοήσουν όλα όσα αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς, τις αρχές, τις διαδικασίες και τις αξίες της. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες/ουσες απέκτησαν σημαντικές δεξιότητες, ανακάλυψαν και καλλιέργησαν τα ταλέντα τους σε διάφορους τομείς και ωθήθηκαν στη δημιουργία επωφελών δικτύων και γνωριμιών που συνετέλεσαν και θα συντελέσουν και στο μέλλον στην πολιτική τους κοινωνικοποίηση. Όλα όσα αποκόμισαν από το Πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου / EPAS 2023-24” αποτελούν σημαντικά εφόδια όχι μόνο για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ανέλιξη, αλλά για όλη τους τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι γόνιμες συνεργασίες, η αλληλεπίδραση και η στήριξη που λάβαμε αποτελούν για εμάς έναν πολύτιμο θησαυρό. Αυτός ο θησαυρός μάς ενέπνευσε και συνεχίζει να μας καθοδηγεί και να μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. 

Επιπλέον, η συμμετοχή μας στην ολομέλεια στο Στρασβούργο, καθώς και η ανεπανάληπτη εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών στη Euroscola αποτελούν σημαντικά ορόσημα για το σχολείο μας. Ευχόμαστε ολόψυχα τα βραβευμένα παιδιά EPAS 2023-24 να συμμετάσχουν και αυτά σε μια νέα ολομέλεια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εμπειρία που αναμφισβήτητα είναι μοναδική και καθοριστική για την ανάπτυξη τόσο της ενεργούς πολιτειότητας, όσο και της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου / EPAS 2023-24»: Καλλιόπη Μπεκιάρη, Διευθύντρια του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Γεωργία Ευθυμίου, Χρυσούλα-Παρασκευή Κουλούρη, Βασιλική Παππά, Κωνσταντίνα Πορίκη, Ζαμπέτα Τζακώστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]