Ξανά σε ιδιώτες η αποκομιδή απορριμμάτων στις 4 δημοτικές ενότητες Ιωαννίνων


Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, αντιγράφοντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή φέρνει για συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Ιωαννίνων, ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα,  το διαγωνισμό για να δοθεί εκ νέου σε εργολάβους η αποκομιδή των 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών. 

Μπορεί στην συνεδρίαση του 2021 ο σημερινός πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής να καταψήφιζε το θέμα , σήμερα όμως ο ίδιος φέρνει ως επείγον το θέμα προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να προλάβει τις αντιδράσεις 

 απόσπασμα από την απόφαση ιδιωτικοποίησης 322/ 2021 (ΑΔΑ : ΨΠΦ3ΩΕΩ-Ψ59)

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, προετοίμαζε ήδη από την προηγούμενη θητεία της τη σημερινή εξέλιξη, όταν το 2018 δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν πολυάριθμες προσλήψεις στην καθαριότητα, εξαιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων,  αλλά αποφάσισε να ζητήσει πολύ λιγότερες θέσεις από τις πραγματικές ανάγκες. 

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή , «συνέχισε» το έργο το 2021 , ιδιωτικοποιώντας  την αποκομιδή απορριμμάτων σε 4 Δημοτικές Ενότητες με πρόσχημα τις ελλείψεις προσωπικού, χωρίς να αιτηθεί σε όλη τη θητεία της, ούτε μια θέση εργάτη καθαριότητας.  

Πριν μόλις ένα μήνα, η παρούσα Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας τη μεθόδευση των ιδιωτικοποιήσεων αποφάσισε ότι δεν θα κάνει κανένα διορισμό εργάτη καθαριότητας ή χειριστή μηχανημάτων έργου για το 2025, παρά τις τραγικές ελλείψεις της υπηρεσίας. 

Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αιτηθούν προς την κυβέρνηση προσλήψεις στην καθαριότητα για να έχουν το άλλοθι ότι η κυβέρνηση τους απέρριψε. Θα μπορούσαν να δώσουν για ένα (1) χρόνο την αποκομιδή στους εργολάβους, μέχρι να γίνουν προσλήψεις. Δεν έκαναν τίποτα απ αυτά. 8

Η υποστελεχωμένη υπηρεσία είναι το ιδανικό άλλοθι για να φουσκώσουν κέρδη οι εργολάβοι. Το ίδιο έγινε και με τον οδοφωτισμό που οι ελάχιστες προσλήψεις του 2018  είχαν σαν αποτέλεσμα το ΣΔΙΤ παραχώρησης του οδοφωτισμού. Η Δημοτική Αρχή που όταν ήταν αντιπολίτευση καταψήφιζε το ΣΔΙΤ,  μόλις ανέλαβε τη διοίκηση, «έδεσε» το Δήμο ακόμα πιο σφιχτά στον εργολάβο με ακόμα 2 συμβάσεις. 

Το ίδιο έργο εξελίσσεται και με τον οδοκαθαρισμό της πόλης. Τα φρεάτια που βούλωσαν στην πρόσφατη καταιγίδα με αποτέλεσμα να πνιγούν σπίτια και επιχειρήσεις, ήταν γεμάτα με τα σκουπίδια που αδυνατεί να μαζέψει η υπηρεσία καθημερινά από τους δρόμους.  Η Δημοτική Αρχή αφήνει τον οδοκαθαρισμό της πόλης σε απαράδεκτη κατάσταση ώστε να φέρει κατά τη γνωστή της συνήθεια, τον εργολάβο να μας «σώσει». 

Το κλειστό ΚΔΑΥ τα Χριστούγεννα που είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει η πόλη σκουπίδια, ο κλειστός ΣΜΑ τα μεσημέρια που έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν φορτωμένα τα απορριμματοφόρα στο εργοτάξιο, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα οι υπηρεσίες καθαριότητας να λειτουργούν αποκλειστικά από κρατικές δομές. 

Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας!  

Απαιτούμε στελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. 

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]