Πολυφωνίες της Ηπείρου σήμερα στο Φεστιβάλ Κεράσοβο




Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού δίνει το παρών στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας στις 6 Αυγούστου στις 21.00. 

  

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=hpV96GDREYg


Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού τιμά το Φεστιβάλ Κεράσοβο 2024 με μια συναυλία στην οποία πρωταγωνιστεί η ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.  

Ο Σύλλογος συστάθηκε το 2017 έχοντας ως όραμα τη διάσωση και διάδοση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου που αποτελεί μουσικό φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα. Με προσήλωση και σεβασμό στην παράδοση συλλέγει στοιχεία για την ιστορία του, την ιδιομορφία και την εξέλιξή του και προσπαθεί να καταστήσει το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι γνωστό και οικείο στο κοινό. 

Το πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί σημαντικό τομέα της πολιτιστικής ταυτότητας του Πωγωνίου και γι’ αυτό τα μέλη του Συλλόγου, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης τους, πορεύονται με μοναδικό σημείο αναφοράς την παράδοση και την αγάπη τους γι’ αυτήν.  

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: 

Θανάσης Βιλτανιώτης, Ιωάννα Ζώτου, Χρήστος Γκόγκος, Κώστας Λώλης, Αθανασία Καλογήρου, Φωτεινή Ράμμου, Ρία Γκουβα, Παντελής Διαμάντης, Σωτήρης Δέσσης, Ηλιάννα Τσιώνη, Έφη Ζαβογιάννη.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη στήριξη και την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Παραγωγή: ΜΟΥΣΑ. Συνδιοργανωτής: Δήμος Κόνιτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]